Гурт «Драбадан» презентував новий альбом «В душі війна» – де слухати та чого чекати?

Сплинув тиждень відтоді як відомий у нашому місті та далеко поза його межами гурт «Драбадан» оприлюднив на стрімінгових платформах свій новий студійний міні-альбом під назвою «В душі війна». 6 пісень, які можна почути на електронній платівці, об’єднані єдиною темою, яка наразі об’єднує не лише всю Україну, а й багато інших країн у всьому світі.

Гурт «Драбадан» презентував новий альбом «В душі війна» - де слухати та чого чекати?

Реліз приурочили до Дня захисника України, проте в медіапросторі так, здається, і не з’явилося гідної публікації з приводу цієї вартісної речі. ProSlav вирішив виправити цю прикрість.

«Пісні зібрані у альбомі описують всю ситуацію яка склалася на теренах нашої країни починаючи з 24.02.2022 року й донині. Було дуже багато дискусій стосовно того, чи це наразі доцільно випускати. Та врешті ми, як і ще дуже багато музикантів з України, вирішили що музика – саме те, що супроводжує людину завжди починаючи з народження і до смерті. Тому, ми почали писати і записувати пісні про війну на Україні»розповідає у соцмережах фронтмен гурту Андрій Корж та додає, що до початку повномашстабного вторгнення росіян на територію України гурт планував зовсім інший, танцювальний альбом. Каже, нині це не на часі. Проте впевнений, що коли українці переможуть – випустять і цей веселий альбом.

Наразі гурт продовжує писати пісні про сьогодення та підіймають бойовий дух народу та його війська. Більше того – пісні альбому «В душі війна» потрапили в ротації українських та закордонних радіостанцій у Нідерландах, США, Литві, Молдові, Іспанії і ще багатьох країнах. Альбом також презентували у прямому ефірі англійською мовою на Radio Viva. Наразі гурт працює над подальшими релізами.

Музиканти зізнаються, що написання самого альбому теж проходило дуже складно, зокрема й з фінансового боку. Писалися в домашніх умовах. «Звісно ми розуміли всі ризики цієї справи, але я дуже вдячний свої команді, оскільки всі змогли зібратися і в цей тяжкий час, вийти із зони комфорту та прикласти всіх зусиль для того, щоб не мовчати, а розповісти світу про те, що тут відбувається» – додає лідер гурту та представляє свою команду:

Інна Корж – перша хто почав говорити про те, що гурт «Драбадан» в умовах війни не має мовчати. У перші дні війни вона написала низку тематичних пісень. Зізнаються, аби не вона і її талант писати пісні – досі б не взяли до рук інструментів.

Володимир Петреченко – педагог з великої літери, який знає які слова слід підібрати і як підбадьорити колектив. Він завжди вміє знайти потрібну, важливу та актуальну інформацію. І, звісно ж, віртуозно грає на баяні.

Сергій Муха – хтось може його боятися, бо він посміхається лише зрідка. Але це той чоловік, який перший прилетить на допомогу, скаже що то все фігня і ми то все вирішимо. Людина із золотими руками, яка відремонтує будь-що, спаяє накращий фірмовий кабель. Під час запису альбому спалили звукову карту. Її відремонтував саме Сергій.

Марк Мельник – мультиінструменталіст, який зміг самостійно звести альбом, зробити партії для ударної установки. Завдяки його креативним ідеям колектив направду зазвучав трішки по-новому. Змінився у кращий бік. Наразі він грає на живих виступах на ударній установці, перкусії та інколи на інших інструментах. І це все він вивчив за дуже короткий термін.

Володимир (Драбадрамер) – частинка колективу яка наразі відповідає за збільшення кількості мертвих росіян. Колектив щиро вдячний йому за це.

Наостанок «Драбадан» дякуємо Збройним Силам України, підрозділам територіальної оборони та всім захисникам за те, що запис альбому став можливим.

ProSlav пропонує доторкнутися до музики написаної в умовах війни, повітряних тривог, проблем з технікою. Пророблено справді велику роботу, і, бємося об заклад, що в цих піснях вам буде складно впізнати попередній «Драбадан»:

Драбадан - В душі війна (EP)

А тим часом кліп «Ванькам» переяславської виконавиці BANDERKA вже в ротації каналів М1 та М2. Над відео та його промоцією працювала команда ProSlav

Exit mobile version