Храм на честь св. Параскеви П’ятниці у Вовчкові перейшов до Православної Церкви України (відео)

Храм на честь св. Параскеви П’ятниці у Вовчкові перейшов до Православної Церкви України (відео)

З початком літа усе більше храмів Переяславської міської територіальної та сусідніх громад переходять до Православної Церкви України. У третій день літа ProSlav побував у Вовчкові, де громада вирішила, що у Храмі на честь св. Параскеви П’ятниці лунатимуть служби українською мовою. За таке рішення проголосувало 62 місцеві жителі на зборах жителів села. Семеро утрималось.

Храм на честь св. Параскеви П’ятниці у Вовчкові перейшов до Православної Церкви України

Зазначимо, що у рамках зібрання було обрано нову старосту та парафіяльну раду храму, які готуватимуть усі необхідні документи на храм та повноцінно зареєструють утворену релігійну громаду. А втім, перше богослужіння біля храму вже відбулося, попри те, що до середини храму представники УПЦ (МП) жителів села і отців з ПЦУ, традиційно, не пустили. Виключно завдяки зусиллям правоохоронців та територіальної оборони вдалося уникнути сутички.

Нагадаємо, що помісна Православна церква України була створена на об’єднавчому соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року. Її предстоятелем був обраний митрополит Епіфаній. Томос, який підтверджує автокефалію, був вручений Епіфанію патріархом Варфоломієм в Константинополі 6 січня 2019 року.

ПЦУ стала 15-ю церквою в диптиху помісних православних церков світу. Окрім Вселенського патріархату, її офіційно визнали Елладська, Александрійська та Кіпрська церкви, ще кілька церков зробили це де-факто.

Тішить, що розуміючи реальний стан справ, усвідомлюють свій справжній канонічний та громадянський обов’язок жителі нашої громади починають шукати способи відмежуватися від Російської Православної Церкви.

Exit mobile version