Храм на честь Воздвиження Хреста Господнього в Дем’янцях тепер в ПЦУ, а усі села громади позбулися філій сателітів РПЦ (відео)

Храм на честь Воздвиження Хреста Господнього в Дем’янцях тепер в ПЦУ, а усі села громади позбулися філій сателітів РПЦ (відео)

Учора, 3 червня 2022 року, у Дем’янцях відбулися збори громади сіл Дем’янці, Мазінки і Харківці щодо питання переходу Храму на честь Воздвиження Хреста Господнього з підпорядкування УПЦ (МП) до лона Православної Церкви України. З цього моменту можна констатувати, що усі села громади позбулися сателітів РПЦ у своїх храмах.

Навісивши нові замки представники УПЦ побажали не з’явитися на зібрання, а громада одноголосно, 75 голосами, після палких виступів голови громади Вячеслава Саулка, старости села Сергія Кузьменка, керівника СПП АФ «Альта» Василя Григоренка, представників ПЦУ Івана Бобітка та інших промовців, виявила волю, аби у селі була українська церква, яка молиться за захисників і не згадує в проповідях патріарха кирила. ProSlav як завжди слідкував за перебігом подій.

Храм на честь Воздвиження Хреста Господнього в Дем’янцях тепер в ПЦУ

За підсумками зібрання було обрано старосту релігійної громади, його помічника та церковного казначея. Божу службу як завжди служили під відкоритим небом на храмовому подвір’ї. Прикро, що на третьому місяці війни громади сіл за волею «московських» попів і їх покровителів з гори не можуть зайти до храмів які багато років тому з любов’ю до ближніх та повагою до Господа будували їхні батьки. 

Попри всі труднощі, позиція більшості мешканців громади чітка і непохитна – на Переяславщині усі має єднати Помісна Православна церква. Тут не місце для жодних, навіть опосередкованих проявів, «русского мира».

Дорогі брати і сестри, які й донині ходять до храмів УПЦ (МП) – ProSlav доєднується до звернення ПЦУ та міського голови  та погоджується з тим, що настав час зробити вибір – совістю і серцем: ви на боці агресора, безжального вбивці мирного населення чи на боці рідної вам землі, її людей, її Церкви? Не будьте помічниками «русского міра», мовчазними поплічниками росії. Вчиняйте по-християнськи, на своїй Богом даній землі, будьте зі своїм народом, моліться за наших захисників. 

Скільки ще звірств росіян треба щоб священники московського патріархату зрозуміли, що так чи інакше вони є співучасниками цього процесу?

Exit mobile version