Хто і де має право вручати повістку: у Мінюсті розповіли юридичні аспекти

У Міністерстві юстиції України розповіли хто і де має право вручати повістки. Інформує Proslav з посиланням на телеграм-канал установи.

«В Україні триває загальна мобілізація проводяться спеціальні заходи, зокрема, призов військовозобов’язаних до лав Збройних Сил України на військову службу», – йдеться у дописі міністерства.

Законодавством визначено, що чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані за викликом, тобто після вручення повістки, з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік.

Чи має право уповноважена особа ТЦК зупиняти людей та перевіряти документи?

За словами Мінюсту, перевіряти документи мають право уповноважені представники Національної поліції, СБУ, Національної гвардії, Держприкордонслужби, ДМС, Держмитслужби та Збройних Сил, які визначені в наказі коменданта.

«Тому сформувалась така практика, коли працівники ТЦК спільно з представниками поліції здійснюють вручення повісток», – пояснюють в міністерстві.

Де можуть вручати повістки?

У Мінюсті зазначають, що законодавством України чітко не визначено, де саме має відбуватись вручення повісток, тому вручити повістку мають право на:

Хто має право вручати повістки?

У своєму дописі урядовці вказують, що вручати повістки мають право:

Також у Мінюсті нагадали, що можна проконсультуватись з юристом за допомогою контактного центру системи безоплатної правової допомоги. Номер телефону 0 800 213 103.

ДОВІДКА

Нормативні-правові документи, якими регламентується питання вручення повісток:

Нагадаємо, призовники, які досягли 27-річного віку, мають з’явитись у ТЦК для проходження медогляду.

Тим часом при зміні місця проживання чоловіки мають повідомити центр комплектування.

Exit mobile version