Існує два типи повісток: у Міноборони дали пояснення

У Міністерстві оборони України дали роз’яснення щодо типів повісток, які вручають громадянам. Передає Proslav з посиланням на телеграм-канал Міноборони.

Зокрема, заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов заявив, що існує два типи повісток:

«Якщо громадянин отримав повістку, це ще не означає, що його вже беруть до лав ЗСУ. Людину викликають для звірення облікових даних, проходження медичної комісії, проведення професійно-психологічного відбору. Якщо за станом здоров’я людина буде непридатною або має право на відстрочку від призову, то повістка буде їй вручатись лише для уточнення даних або для надання певних документів», – сказав військовий.

За словами Коновалова, після того, як громадянин пройде всі ці заходи й буде визнаний придатним за всіма критеріями, тоді йому вручається повістка на відправлення до військ.

«Мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через масштабну війну підготовка рядового й сержантського складу проводиться без зниження якості навчання», – додав заступник начальника ТЦК та СП.

Тим часом розповідаємо що робити, якщо повістку вручили не за місцем реєстрації. Детальніше – у нашому матеріалі.

Exit mobile version