Карти пам’яті та проблеми, які можуть з ними траплятися

Карти пам’яті на сьогоднішній день стали дуже популярним рішенням для зберігання даних. Вони використовуються в смартфонах, планшетах, фотоапаратах, ноутбуках, мультимедійних пристроях, а найпопулярніші модифікації на 128Гб можна замовити тут https://www.aks.ua/uk/catalog/karta-pamyati/obem-pamyati/128-gb. Це досить надійний носій інформації, проте збої все одно трапляються. Відмова носія призводить до втрати доступу до інформації, що зберігається, і зазвичай є приводом для звернення до фахівців, що займається відновленням інформації з пошкоджених накопичувачів.

Карти пам'яті та проблеми, які можуть з ними траплятися

Як зрозуміти, що карта пам’яті вийшла з ладу?

Вихід з ладу карти зазвичай супроводжується повідомленням про її пошкодження. Також відображається інструкція щодо її форматування. Цього робити однозначно не слід, оскільки це призведе до безповоротної втрати даних. Часто картка пам’яті взагалі перестає бути видимою для пристрою або відображається лише її обмежена ємність. Іноді, незважаючи на доступ до місця пам’яті, користувач не може виконувати будь-які операції з файлами.

Причини виходу з експлуатації накопичувача інформації

Як не допустити втрати даних?

Буває, що система не визначає карту з незалежних від неї причин. Виною тому може бути пошкоджений або брудний рідер, застаріла версія BIOS або відсутність відповідних драйверів.

Exit mobile version