Кіберполіція закликає повідомляти про контент із сексуальним насильством над дітьми

Департамент кіберполіції України закликає повідомляти про контент із сексуальним насильством над дітьми, інформує Proslav.

Кіберполіція закликає повідомляти про контент із сексуальним насильством над дітьми
Кіберполіція закликає повідомляти про контент із сексуальним насильством над дітьми

Правоохоронці зазначають, що про побачене фото чи відео, на якому зображено сексуальне насилля над дитиною можна повідомити онлайн завдяки проекту StopCrime.

«Щоб запобігти випадкам сексуальних злочинів над дітьми, Департамент кіберполіції спільно з Мінцифри та ВГО «Магнолія» запустили проект StopCrime», – йдеться у дописі кіберполіції.

За їхніми словами, відтепер кожен зможе анонімно або публічно повідомити про підозрілий контент, надіславши посилання на нього. Далі ГО «Магнолія» збере, проаналізує інформацію й передасть її до Департаменту кіберполіції та в Інтерпол.

Повідомити про можливий сексуальний злочин над дітьми в інтернеті можна за посиланням.

Проект StopCrime створено громадською організацією «Магнолія» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Дія.Освіта та Департаменту кіберполіції Національної поліції України для протидії насильству щодо дитини та сприяння розслідуванню таких злочинів.

«Запуск StopCrime – це важливий крок для захисту дітей та формування безпечного кіберпростору. На цьому порталі люди можуть залишити повідомлення про факти сексуального насильства над дітьми в інтернеті та дізнатися більше про онлайн-безпеку. Підтверджена інформація невідкладно надходитиме до правоохоронців для проведення розслідування та викриття зловмисників», – зазначив начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець.

Нагадаємо, у лютому до переяславської поліції надійшло майже 30 заяв про шахрайство. В які схеми найчастіше потрапляють люди – за посиланням.

Exit mobile version