Кого у «Гвардію наступу» не беруть і скільки добровольців уже подали заявки на вступ до штурмових бригад – Ігор Клименко

Міністерство внутрішніх справ не приймає до лав підрозділів «Гвардії наступу» іноземних громадян.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Іноземців ми зараз у них (у бригади «Гвардії наступу» – прим. авт.) не беремо. З іншого боку, нам подавали заявки наші громадяни, які проживають на території інших країн. Їх не більше 1-1,5 відсотка від поданих анкет. Тому ми станом на сьогодні маємо справу виключно з громадянами України», – заявив Клименко.

За його словами, наразі у МВС уже зареєстровано понад 23 тисячі заявок: «Інформація щодо більше 35 тисяч заявок, яка була розповсюджена, є недостатньо точною, бо у кількість 35 тисяч входить і кількість наданих консультацій. Чистих заявок у нас – понад 23 тисячі».

Глава МВС також наголосив, що побоювання, які були у деяких критиків, мовляв, люди не підуть до підрозділів «Гвардії наступу», не виправдалися.

«Різні особи казали, що вже немає добровольців, що всі пішли на фронт. Але насправді ми побачили, що є дуже багато людей – і чоловіків і, до речі, жінок, які захотіли приєднатися до Гвардії наступу на різних позиціях. Не тільки у розвідці – прийшли медики, водії, ремонтники, техніки і так далі», – запевнив Клименко.

Крім того, він повідомив, що списки рядових бійців підрозділів «Гвардії наступу» ніде не оприлюднюватимуть: «Увесь особовий склад, насамперед – розвідка, штурмові підрозділи – це люди, які на час війни будуть надзвичайно закриті від надання інформації широкому загалу».

Водночас командири цих підрозділів є відкритими, публічними особами, які спілкуються з кандидатами на проходження служби у цих бригадах і формують внутрішньоколективний настрій, уточнив міністр.

Наголошується, що підрозділ не може постійно бути на війні – він має проходити ротацію: «І у нас має вистачити саме людських сил, щоб давати нашим бійцям відпочивати. Тому ми ці бригади будемо постійно поповнювати новими бійцям».

Нагадаємо, американські системи протиповітряної та протиракетної оборони ЗРК Patriot вже прибули до України.

Exit mobile version