КП «Переяславське ВУКГ»: Віктор Коркач розповів на сесії про діяльність місцевого підприємства

Нагадаємо, Proslav повідомляв про те, що на останній сесії Переяславської міської ради депутати підтримали Програму реформування та розвитку ЖКГ у громаді. У одному з її пунктів йдеться про виготовлення проектно-кошторисної документації по капітальному ремонту каналізаційної мережі по вулиці Гімназійна. Необхідна сума коштів складає 250 тисяч гривень.

КП «Переяславське ВУКГ»: Віктор Коркач розповів на сесії про діяльність місцевого підприємства

Однак депутатка Переяславської міської ради Аліна Римар поставила питання щодо виділення додаткового фінансування. Оскільки нещодавно для КП «Переяславське ВУКГ» було виділено 500 тисяч гривень на оплату електроенергії.

Для роз’яснення ситуації й пояснення деталей роботи підприємства виступив його директор Віктор Коркач.

«Більше року назад, якщо я не помиляюсь, ми підняли тариф на воду (водопостачання – ред.). Однак після початку повномасштабного вторгнення, я підійшов до міського голови й попросив його скасувати. На даний час підприємство працює на збитковому тарифі 14,34 грн (за кубометр – ред.) для населення», – повідомив він.

Директор також вказав, що тариф для населення повинен був складати 21,52 грн за кубометр. Тож, за його словами, кожного місяця КП «Переяславське ВУКГ» втрачає близько 600 тисяч гривень. У той же час він підкреслив, що підприємство продовжує працювати, а люди отримувати заробітну плату.

Це відбувається завдяки співпраці з міською радою. Коркач навів приклад, що на ремонт системи водопостачання по вулиці Гімназійна підприємство отримало 800 тисяч гривень з міського бюджету. За рахунок цього, ВУКГ вдається оплачувати необхідні витрати й, у той же час, не піднімати тарифи для населення.

Коркач додав, що його підприємство є одним з найбільших платників податків після «Костал» й «Стейкагро». Через що виділені кошти залишаються у громаді.

«Через те, що сталась аварія (має на увазі прорив каналізаційного колектору по вулиці Гімназійна – ред.) наші працівники знаходяться на місці події кожного дня», – сказав він.

Директор наголосив, що якщо буде втрачено хоча б годину часу, то нечистоти можуть прорватись до укриття біля гімназії №1, в якому нещодавно було зроблено ремонт.

«Наразі нами було закуплено мотопомпи й також звернулись до міської ради надати нам кошти у розмірі пів мільйона гривень для оплати рахунків за електроенергію. Їх нам надали, рахунки ми оплатили», – повідомив Коркач.

КП «Переяславське ВУКГ»: Віктор Коркач розповів на сесії про діяльність місцевого підприємства

Віктор Анатолійович зауважив, що за місяць підприємство сплачує 850 тисяч гривень за електроенергію. Також він додав, що у тарифі закладено 3,76 гривень. Однак підприємство фактично сплачує 6,55 грн, що на 74% не перекриває витрати.

Саме тому нещодавно склались умови, за яких КП «Переяславське ВУКГ» було вимушено звернутись за дофінансуванням.

Після цього до присутніх та депутатів звернувся голова Переяславської громади Вячеслав Саулко .

«Ми з вами, колеги, домовились, що під час війни зупинено підняття тарифів. У даній ситуації підприємству доводиться знаходити різні джерела фінансування, щоб покривати збитки», – сказав мер.

Далі депутат Олександр Пасічник звернувся із запитанням чи може КП «Переяславське ВУКГ» виконати роботи передбачені у пункті 2 Програми реформування та розвитку ЖКГ у громаді. А саме, виконати капітальний ремонт каналізаційної мережі до будинку №4 по вулиці Миру (на це мають виділити 1253,128 тисяч гривень – ред.).

Вячеслав Володимирович повідомив, що спеціалісти місцевого підприємства, на жаль, не зможуть виконати ці роботи. Й додав: «Хоча дуже нам хотілося, щоб максимальну кількість робіт виконувати своїми силами для економії коштів місцевого бюджету… У перспективі ми над цим працюємо (має на увазі можливість КП «Переяславське ВУКГ» виконувати такі роботи – ред.)».

Нагадаємо, у вівторок, 2 травня, мер Переяслава Вячеслав Саулко перевірив хід ремонтних робіт в укриттях дитячих садочків «Берізка» та «Любавонька». Відео та фото – у нашому матеріалі.

Exit mobile version