Країна незламності: у Інституті серця успішно прооперували дитину за відсутності світла. Воно зникло під час втручання

Серед інших без води та світла внаслідок російських обстрілів учора залишився провідний кардіохірургічний центр столиці – Інститут серця МОЗ України. Його керівник, Борис Тодуров в момент вимкнення електроенергії та під час обстрілів перебував в операційній. Серед іншого, відзняв унікальні кадри.

За повідомленням ProSlav на той момент в Інституті серця перебувало 190 пацієнтів та 300 співробітників, в той же час в операційних лікарі рятували життя маленьких українців.

«Ось уже кілька годин нема води. Поки справляємося самотужки, але з кожною годиною все важче. Продовжуємо робити лише екстрені операції», – сказав Борис Тодуров.

Електрика зникла просто під час оперативного втручання. На світлинах, які оприлюднив Тодуров момент оперування маленької дитини. Операція надскладна – дитині оперують серце. Будь-яке відхилення чи зайвий рух може стати фатальним.

Країна незламності: у Інституті серця успішно прооперували дитину без відсутності світла. Воно зникло під час втручання

Та медики не розгубилися і вмить знайшли світло з-під ручних засобів. Операція на серці пройшла з імпровізованим освітленням – під генератор, з налобними ліхтариками. 

На щастя, зі слів головного лікаря, «у цій нестандартній ситуації ми не втратили жодного хворого».

Незламність наших медиків викликає сльози на очах. Ця країна – незламна!

Exit mobile version