Куди спрямовували кошти з бюджету Переяславської громади у 2023 році: головне зі звіту міського голови про роботу виконавчих органів

Під час засідання 71-ї чергової сесії 18 січня голова Переяславської громади Вячеслав Саулко відзвітував перед міською радою про діяльність виконавчих органів у 2023 році.

Куди спрямовували кошти з бюджету Переяславської громади у 2023 році: головне зі звіту міського голови про роботу виконавчих органів

Доходи та видатки: на що витрачали кошти у 2023 році

Як повідомив Вячеслав Саулко, у 2023 році до бюджету Переяславської громади надійшло доходів на суму 415 млн 412 тис грн, в тому числі:

Видатки на утримання бюджетної сфери громади, включаючи благоустрій, а також на капітальні ремонти водомереж, доріг, придбання спеціальної техніки для комунальних служб склали 76 млн 315 тис грн.

Міжбюджетні трансферти державному бюджету та іншим місцевим бюджетам становили 6 млн 208 тис грн, в тому числі:

Капітальне будівництво та ремонтні роботи

У минулому році провели шість тендерних процедур по капітальних ремонтах об’єктів, зокрема:

  1. двох доріг: міжквартальний роз’їзд у Переяславі від перехрестя вулиць Михайла Грушевського й Інтернаціональної до вулиці Богдана Хмельницького на суму 8 млн 053 тис грн, а також вулиці Слави в селі Дем’янці на суму 13 млн 802 тис грн.
  2. двох тротуарів у Переяславі: тротуар по вулиці Тараса Шевченка на суму  3 млн 613 тис грн та частини тротуару по вулиці Богдана Хмельницького від будинку № 99 до автовокзалу на суму  4 млн 257 тис грн.
  3. одного найпростішого укриття Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха. Вартість виконаних робіт по об’єкту становить 11 млн 175 тис грн, при цьому вдалося зекономити близько 341 тис грн від запланованої суми витрат.
  4. однієї мережі господарсько-побутової каналізації по вул. Гімназійній в Переяславі. Вартість виконаних робіт становить 11 млн 866 тис грн, при цьому вдалося зекономити близько 71 тис грн від запланованої суми витрат.

Крім того провели капітальний ремонт водопровідної мережі від вул. Космонавтів, 39 до вулиці Дружби в Переяславі. Вартість виконаних робіт становить 1 млн 196 тис грн. Капітальний ремонт системи опалення виконали у Вовчківській гімназії, на це витратили 320 тис грн.

Також за звітний період використали 8 750 тонн пісчано-щебеневої суміші на суму 3 млн 737 тис грн для грейдерування і висипки щебенем 36 вулиць і доріг Переяславської громади:

м. Переяслав

с. Гайшин

У грудні придбали ще 657 тонн пісчано-щебеневої суміші на суму 262 тис 800 грн, її зберігають на складі.

У рамках програми фінансової підтримки комунальних підприємств Переяславської міської ради для КП «Переяславське ВУКГ» придбали автогрейдер за 5 млн 97 тис грн та автомобіль Fiat Fiorino за 595 тис 900 грн.

Соціальний захист населення

Вразливим категоріям населення протягом року надавали соціальну підтримку з державного та міського бюджетів. Зокрема, в межах програми «Турбота» допомогу отримали малозабезпечені громадяни, ветерани війни та праці, особи з інвалідністю та одинокі громадяни, учасники війни, учасники АТО, Захисники і Захисниці та їхні сім’ї. Для цього з бюджету громади виділили 5 млн 10 тис грн.

Протягом 2023 року членам сімей загиблих ветеранів війни в Афганістані, АТО/ООС, членам сімей загиблих у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України, особам з інвалідністю з порушенням зору, дітям з інвалідністю з порушенням зору виплатили компенсації на суму 304 тис 950 грн.

На поховання загиблих на війні Захисників виділили 77 тис грн.

Від початку повномасштабного вторгнення у Переяславській громаді зареєстровано 4 339 внутрішньо переміщених осіб. Фактично на території громади проживає близько тисячі сімей вимушених переселенців. За їхніми запитами їм надають допомогу. Так, у 2023 році ці громадяни отримали 31 тис грн одноразової матеріальної допомоги

Упродовж року жителі громади зверталися щодо призначення 20 видів допомоги. Так, з січня по грудень матеріальну підтримку надали 1 454 сім’ям на загальну суму 88 млн 116 тис грн.

Безпека населення

Станом на грудень 2023 року в усіх освітніх закладах було створено умови для офлайн-навчання, зокрема, шляхом облаштування укриттів за рекомендаціями ДСНС.

У межах Переяславської громади створили матеріальний резерв для запобігання виникнення можливих надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків.

Під час підготовки до можливих перебоїв з електропостачанням на території громади розгорнули 10 пунктів незламності, які забезпечені генераторами достатньої потужності та провізією.

За словами голови, з правоохоронними органами налагоджено чітку взаємодію. У минулому році до виконання своїх обов’язків приступив поліцейський офіцер Переяславської громади. На території встановлено 37 камер зовнішнього спостереження.

Нагадаємо, на забезпечення військових та офіцера громади: переяславські депутати підтримали виділення фінансування з міського бюджету.

Exit mobile version