Київщину атакували дронами: знищено 13 ворожих «шахедів», проте є і наслідки

Не так давно армія рф знову почала використовувати іранські дрони для атак по нашій країні. Так, вночі та вранці 14 грудня окупанти атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136 і Shahed-131, з яких 13 вдалося збити засобами протиповітряної оборони.

Як повідомило командування Повітряних Сил Збройних Сил України, ударні БпЛА летіли із напрямку східного узбережжя Азовського моря.

О 8:06 заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко написав«Внаслідок ранкової атаки на Київ та область в столиці пошкоджено 2 адмінбудівлі, у місті Вишневе – приватний будинок».

Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов о 9:05 написав«Збитий ворожий шахед виявили в одному із районів Київщини! На місці працюють поліцейські. Дякуємо силам ППО за відмінну роботу! Прошу усіх під час повітряної тривоги залишатись в укриттях Подбайте про свою безпеку. Від цього залежить ваше здоров’я та життя».

Про наслідки ранкової атаки на столицю о 9:23 розповів начальник КМВА Сергій Попко: «Київ зазнав дві хвилі атаки ворожих дронів. Завдяки ефективній роботі підрозділів ППО та РЕБ знищено 13 ворожих дронів. Уламки від збитих БПЛА влучили в одну адмінбудівлю та ще 4 житлові будівлі зазнали незначних ушкоджень (Шевченківській район столиці). Люди не постраждали».

«росія продовжує енерготерор країни. Але ми стаємо сильнішими щодня», – наголошуєголова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Нагадаємо, Словаччина готова передати Україні МіГ-29.

Exit mobile version