Київщину атакували ударними дронами «Shahed-136/131»: у столиці є руйнування й травмовані

У ніч на 8 травня противник вчергове атакував Київщину ударними дронами «Shahed-136/131». Всього було застосовано 35 ударних БпЛА, які були випущені з аеродрому Сеща (Брянська область). Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, передає Proslav. Силами та засобами ППО  було знищено усі тридцять п’ять «Shahed-136/131».

Київщину атакували ударними дронами «Shahed-136/131»: у столиці є руйнування й травмовані

«Разом з тим, нагадуємо, що навіть 100-відсотковий результат уражень повітряних цілей не гарантує безпечне перебування там, де працює ППО! Уламки зенітних ракет та уражених БпЛА обов’язково повертаються на землю!», – зазначає Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомив головв КМВА Сергій Попко, лише повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30 ворожих дронів. На жаль, в столиці є руйнування та травмовані.Внаслідок падіння уламків у Києві є пошкоджені будинки, дорожнє покриття, автівки. Відомо про травмованих. Медики, ДСНС та інші екстрені служби працюють на місцях.

За уточненою інформацією від КМВА, станом на 7 ранку в Святошинському районі столиці:

В Солом’янському районі пошкоджено резервуар (5т) з витоком дизельного пального ( без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто. Також, ймовірно через уламки було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу. Цю пожежу вже ліквідовано.  Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється.

Нагадаємо, що ще 45 українських Оборонців повернулося з полону: серед них учасник легендарної «вертолітної» місії ГУР МО.

Exit mobile version