Київщину вночі атакували БПЛА, працювала ППО: які наслідки

У ніч на 16 грудня російські війська вчергове атакували Україну дронами-камікадзе типу «Shahed». Зокрема такі БПЛА атакували Київщину, у регіоні працювали засоби ППО. Які наслідки атаки, передає Proslav.

Київщину вночі атакували БПЛА, працювала ППО: які наслідки
Київщину вночі атакували БПЛА, працювала ППО: які наслідки

Ситуація у Київській області

Тривога на Київщині тривала майже п’ять годин, в області працювали сили ППО. Таку інформацію повідомив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Також, за його словами, влучань та пошкоджень критичної та цивільної інфраструктури не зафіксовано, постраждалих немає.

«Інформацію про нічну атаку ретельно перевіряємо та аналізуємо. Всі оперативні служби працюють», – додав пан Кравченко.

Ситуація у Києві

Начальник КМВА Сергій Попко зауважив, що ворог повернувся до застосування комбінаційних атак. Під час яких ракети змінюють свій тип, а потім їх змінюють дронами-камікадзе.

«Судячи із застосованого озброєння, ворог наче повернувся до тактики зразка травня 2023. Тоді рашисти постійно змінювали, комбінували, чергували види і типи засобів повітряного ураження. Такий саме сценарій кияни відчули у першій половині грудня. Ударні БпЛА, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, «Іскандери», «Кинджали» летять на Київ по черзі, зміняючи один одного», – розповів він.

У ніч на 16 грудня БПЛА атакували групами, хвилями і з різних напрямків. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені. Внаслідок роботи ППО та падіння уламків в місті ніхто не постраждав.

Повідомлення від Повітряних Сил ЗСУ

За повідомленням Повітряних Сил ЗСУ, вночі, 16 грудня, противник атакував ударними  БПЛА типу «Shahed» з трьох напрямків – Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ – рф. Усього в ударі було застосовано 31 ударний дрон-камікадзе, які окупанти спрямували у різні регіони України.

«До відбиття повітряного нападу залучено винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил ти Сил оборони України», – розповідають військові.

У результаті бойової роботи знищено 30 «шахедів» в межах різних областей, у тому числі, й у межах Київської.

Київщину вночі атакували БПЛА, працювала ППО: які наслідки
Фото: телеграм-канал Повітряних Сил ЗСУ

Тим часом Бориспільська районна адміністрація провела тендер на закупівлю 137-ми FPV-дронів. На яку суму та хто виграв – розповідаємо за посиланням.

Exit mobile version