Легалізація медичного канабісу: для кого та навіщо?

Сьогодні, 13 липня, скликали позачергове засідання Верховної Ради за ініціативою Президента України Володимира Зеленського, на якому серед п’яти питань порядку денного повинна розглядатися легалізація медичного канабісу.

У столиці біля будівлі Парламенту відбулася акція “Зупиніть наш біль: зараз у нас є лише “Потерпін” щодо  цього законопроєкту, у якій взяли участь кілька десятків людей. Серед них і хворі, яким конче необхідно вживати медичний канабіс для полегшення болю. 

Фото: 24 канал

За словами голови Комітету Верховної ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, та одного з авторів законопроєкту Михайла Радуцького, у разі легалізації в Україні медичного канабісу ціна ліків на його основі може становити 10-12 доларів, що мінімум у десять разів менше, ніж його ціна на “чорному ринку”. Такі ліки будуть виписувати тільки за електронним рецептом з підписом лікаря та в законопроєкті чітко прописані вимоги контролю: кожен кущ медичного канабісу контролюватиметься системою відеоспостереження.

Міністерство охорони здоров’я України у свою чергу закликало нардепів ухвалити цей законопроєкт.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Facebook у вівторок, 13 липня.

«Легалізація канабісу в медичних цілях – це перш за все медичне питання, а не політичне! На кону вирішення питання зменшення болю для важкохворих. Застосування лікарських засобів, що містять у своєму складі канабіс, дозволено у багатьох європейських країнах. Закликаємо народних депутатів України підтримати цей законопроєкт», – заявив заступник міністра охорони здоров’я з євроінтеграції Олександр Комаріда.

У МОЗ звертають увагу, що на підставі клінічних досліджень вже зібрано достатньо інформації, яка підтверджує, що конопля ефективна при лікуванні понад п’ятдесяти патологічних станів.

На думку міністерства, українські пацієнти потребують таких препаратів.

Exit mobile version