Майже половина українських біженців повернулась з-за кордону

24 лютого 2022 року назавжди залишиться у пам’яті українців, як найтрагічніший день в їхньому житті. День, коли потрібно було покинути звичний ритм життя, залишити рідну оселю й з однією валізою евакуюватись у більш безпечне місце.

Майже половина українських біженців повернулась з-за кордону

Проте, журба за батьківщиною та рідним краєм все ж змушує людей повертатись назад. Так, за повідомленням єврокомісарки з внутрішніх справ Ільви Йохансон, з Євросоюзу виїхало 3 мільйони українців, які залишили Україну в перші місяці війни. Таке повідомлення європейська політикиня зробила під час прес-конференції у Празі, повідомляє ProSlav з посиланням на видання Ліга.

«За нашими даними, до Євросоюзу в’їхало 6,7 млн українців і приблизно 3 млн вже повернулися назад. Заявку на тимчасовий захист подали 3,7 млн українців», – заявила Йохансон.

Єврокомісарка зауважила, що точного підрахунку українських біженців немає, оскільки люди спочатку подавали заявки в одній країні ЄС, потім – в іншій. Або ж не подавали зовсім, або подали заявку, але вже виїхали.

«Тому, приблизно 3,2-3,7 млн українців перебувають зараз на території ЄС», – додала Ільва Йохансон.

За її даними, найбільшого навантаження українських біженців зазнала Чехія, якщо розрахунок вести на кількість населення країни, що приймає. На другому місці – Польща, третьою є Естонія, далі – Литва, Болгарія та Латвія.

Нагадаємо, що за даними центру Разумкова, 26% біженців після повернення планують оселитись в іншому регіоні.

Exit mobile version