«Міцної броні та влучних пострілів Вам»: сьогодні в Україні відзначають День танкістів

На плечі воїнів-танкістів війна покладає найбільші випробовування, небезпеки та труднощі. Вони завжди на передовій, стійко і самовіддано прикривають піхоту в обороні та мужньо і сміливо прокладають їй шлях через бойові порядки ворога в наступі.

«Міцної броні та влучних пострілів Вам»: сьогодні в Україні відзначають День танкістів

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський у своєму вітанні з Днем танкістів.

Як він зауважив, навіть сьогодні, у день свого професійного свята, українські танкісти ведуть важкі, запеклі бої з ворогом, упевнено й непохитно стоять на шляху російського агресора, даючи йому гідну відсіч та щоденно проявляючи героїзм, відвагу і непереможний характер.

Президент подякував особовому складу й ветеранам танкових військ за сумлінне виконання військового обов’язку, мужність і самопожертву, які вони демонструють, боронячи рідну землю.

«Схиляємо голови перед героями, які віддали своє життя за Україну. Ми завжди пам’ятатимемо їхній подвиг», – наголошує глава держави.

А також він висловив вдячність конструкторам, інженерам і працівникам української танкобудівної галузі та робітникам танкоремонтних підприємств за наполегливу працю і вагомий внесок у нарощування бойових спроможностей цього потужного роду військ.

«Переконаний, що українські танкісти й надалі надійно стоятимуть на захисті свободи і незалежності нашої держави. Зичу усім українським воїнам-танкістам міцного здоров’я, незламного духу у відстоюванні територіальної цілісності України та нових перемог у боях з окупантами», – резюмував Зеленський.

У свою чергу, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний опублікував у своєму Facebook відеоролик, підписавши його: «Воїни-танкісти, вітаю із професійним святом! Ви виконуєте важку роботу, яку небезпідставно називають і впишуть в історію як героїзм. Дякую за службу! Разом до Перемоги!».

Привітав воїнів-танкістів і Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Він відмітив, що збройні сили будь-якої країни важко уявити без танкових військ. Це – величезна вогнева потужність та ударна сила, висока мобільність та надійний броньований захист.

«У найвідповідальніші моменти саме танкові підрозділи стримують ворога, допомагаючи піхоті виконувати поставлені бойові завдання», – наголошує Наєв і додає, що час спротиву російським агресорам позначений багатьма прикладами неймовірної хоробрості та самопожертви танкістів Збройних Сил України, які стали частиною героїчного літопису протистояння.

Також генерал-лейтенант пригадав про усіх тих, хто віддав своє життя за Свободу та Незалежність України: «Пам’ять про їхні подвиги завжди житиме у наших серцях!».

Він подякував тим, хто ремонтує, модернізує та створює танкову міць України і завершив такими словами: «У цей святковий день не можемо не згадати Ваших батьків, дружин, дітей, братів і сестер, які з нетерпінням чекають на Вас дома. Вони мають з гордістю пишатися своїми героями! Міцної броні та влучних пострілів Вам, браття-танкісти! Слава Україні! Разом переможемо!».

Приєднуємося до вітань і бажаємо моральних сил, міцного фізичного здоров’я, удачі та благополуччя. Дякуємо вам за ваші подвиги! Слава українським танкістам!

Exit mobile version