Міфи про подорожі за кордон машиною – справляємося зі страхами

Раніше відпочивали купивши готовий тур до Європи? Втомилися від пересадок з потягів, авіаперельотів, їзди на автобусі та однотипних маршрутів? Зараз дедалі більшої популярності набувають подорожі на машині, але, на жаль, самостійна поїздка ще багатьох лякає через наявність міфів. Але ж для поїздки додатково знадобиться лише закордонний паспорт й зелена карта на автомобіль. Дізнаємося, чи такі страшні міфи, щоб відмовлятися від автотуризму.

Неможливо продумати маршрут

Якщо раніше закордонний світ був сповнений невідомості, складно було дізнатися, в яких місцях варто побувати, а в яких ні, де зупинитися та як поводитися, зараз все інакше. В інтернеті можна знайти безліч як прокладених маршрутів, так і порад де зупинитися, що побачити. Це дає змогу максимально точно все продумати заздалегідь.

Складнощі в документах

Наразі діє безвізовий режим і єдина система страхування у всіх європейських країнах. Тому для виїзду з наявних документів може знадобитися біометричний паспорт і зелена карта на автомобіль. Паспорт можна оформити досить швидко, а страховку самому купити онлайн, витративши при цьому всього кілька хвилин.

Важка дорога

Звичайно, у кожній країні свої особливості водіння, проте загальні правила однакові. Це стосується швидкісного режиму, знаків, їх відображення. Додаткову інформацію можна прочитати заздалегідь.

З платними дорогами не всі знайомі, але загалом зараз так все продумано і доведено до автоматично, що з нововведенням легко впоратися.

Ще один момент, котрий лякає – не знання самих доріг, погане орієнтування. З цим також легко впорається завдяки навігаторам із картами.

Можна пропустити найцікавіше

Попри велику кількість туроператорів і різних пропозицій, готові маршрути досить звичні, особливо для тих, хто вже подорожує не вперше. Вирушивши в поїздку можна побувати там, де не була більшість людей, охопити більше значущих місць, затриматися там, де сподобалося.

Мовний бар’єр

Звісно, простіше мандрувати, досконало знаючи мову країни, до якої вирушаєте, але й без неї не повинно виникнути складнощів. По-перше, є багато держав зі схожими та зрозумілими словами. По-друге, у більшості місць заведено самообслуговування й автоматична система сервісу. По-третє, вже за один день можна «нахапатися» простих слів і фраз. У будь-якому разі завжди є можливість скористатися мовним додатком, який безпомилково перекладе сказане чи написане.

Криміногенна ситуація

Канули в минуле страшилки про те, що за кордоном самостійного туриста обов’язково обкрадуть або обдурять. У більшості європейських країн ситуація набагато краща, ніж в нашій, тому не варто турбуватися про неприємні ситуації.

Як бачимо, немає нічого складного і небезпечного, щоб завадило насолоджуватися автоподорожжю Європою.

Джерело: Green Travel

Exit mobile version