Мобілізація осіб з інвалідністю: названо умови

Під час повномасштабної війни особи з інвалідністю можуть бути мобілізованими. Повідомляє Proslav з посиланням на видання Факти.

Мобілізація осіб з інвалідністю: названо умови

Особи, які мають підтверджену групу інвалідності можуть бути призвані на військову службу за власним бажанням. Таку заяву зробив військовий комісар Харківського обласного центру комплектування полковник Володимир Арап місцевому виданню Kharkiv Today.

Він вказує, що є люди з інвалідністю, які проявляють бажання служити. Тож, їх можуть призвати на військову службу, якщо ВЛК визнає їх обмежено придатними.

«Є у нас наказ міністра оборони, 402-й, в якому прописано порядок призову військовозобов’язаних, та медичні статті, за якими вони придатні або обмежено придатні, або непридатні з винятком», – сказав полковник.

Військовий комісар наводить приклад, що якщо особа має третю групу інвалідності й при цьому вона має діагноз, який згідно з медичним висновком визнає її обмежено придатною, то така особа може підлягати призову.

«Як інвалід, особа має право на відстрочку, але якщо у неї є бажання, то така людина може бути призвана на службу на території, де проживає. Тобто, в такому разі, якщо чоловік виявив таке бажання, він може проходити службу там, де він безпосередньо знаходиться», – зазначає Арап.

Військовий також зауважує, що людина з інвалідністю, яка виявила бажання служити в ЗСУ, може написати листа з побажанням, де саме вона хоче проходити службу. Тобто, громадянин може вказати військову частину.

Нагадаємо, при зміні місця проживання чоловіки мають повідомити центр комплектування.

Тим часом призовники, які досягли 27-річного віку, мають з’явитись у ТЦК для проходження медогляду. Відповідну постанову ухвалив Уряд. Детальніше – у нашому матеріалі.

Буде цікаво дізнатись: хто і де має право вручати повістку. У Мінюсті розповіли юридичні аспекти. Дізнатись більше можна тут.

Exit mobile version