Мобілізація: що видають новоприбулому військовослужбовцю, а що потрібно взяти додатково

В Україні з початку повномасштабного вторгнення рф триває загальна мобілізація військовозобов’язаних до лав Сил оборони. Що видають новоприбулому бійцю, а що потрібно взяти додатково – інформує Proslav з посиланням на фейсбук-сторінку 1-го відділу Бориспільського РТЦК та СП.

Мобілізація: що видають новоприбулому військовослужбовцю, а що потрібно взяти додатково
Мобілізація: що видають новоприбулому військовослужбовцю, а що потрібно взяти додатково

У центрі комплектування зазначають, якщо людина отримала повістку, пройшла медкомісію й знає дату відправки до війська, то варто почати збирати необхідні речі.

Що видають військовим у лавах Сил оборони

Існує базовий набір, який видають військовослужбовцям – БЄК (бойовий єдиний комплект). У ньому 46 позицій. З повним переліком того, що мають видати, можна ознайомитися в Наказі Міністра оборони № 232.

Засоби індивідуального захисту:

Взуття:

Обмундирування:

У ТЦК зауважують, якщо щось із цього втрачається через бойові дії, то бійцю мають видати нове. Але є важливий момент. Про втрату/знищення майна необхідно одразу повідомити командира, аби це можна було подати на списання. Нову форму видадуть лише після цього.

Що потрібно взяти з собою мобілізованому бійцю

Нижче описані пункти – не аксіома. У центрі комплектування зазначають, що кожен має обирати те, що йому дійсно необхідно й на що є відповідні фінансові можливості.

Що обов’язково необхідно додатково взяти з собою бійцю

Документи

Засоби особистої гігієни

Електронні пристрої

Інші важливі речі

Змінне взуття

«У взутті ви проводитимете більшу частину доби за абсолютно різних погодних умов. Тому воно має бути ідеальним за розміром, та бажано не новим, а вже розношеним. Так, взуття у війську видається. Але можуть бути питання із наявністю необхідних розмірів. До того ж рано чи пізно воно сильно забрудниться або промокне. І потрібно буде щось на заміну. Тож краще мати щось додатково», – пояснюють у ТЦК.

Бажано взяти:

Одяг

«Тут ситуація схожа із взуттям. Форму видають. Але знову ж таки – видати можуть не одразу. До того ж частина речей може досить швидко зношуватися через навантаження. Хоча є чимало людей, яким на період навчання вистачило того, що видали», – зазначається у повідомленні.

За можливості краще додатково мати:

Сумки для зберігання (рюкзак або баул)

Баул або якусь велику сумку видадуть. Але це здебільшого використовується як комод, у якому зберігаються речі. Тому краще додатково мати:

Різне:

Аптечка

Навантаження на організм суттєво зростає. Тому без забоїв, болі в спині та суглобах навряд чи вдасться пройти цей шлях. Загалом, необхідна допомога має надаватися в медпункті. Але в різних навчальних центрах ситуація з медичним забезпеченням різна. Десь із цим краще, десь гірше. А тому варто зібрати аптечку вдома.

Що взяти:

«І не варто переживати, якщо щось забули. Зазвичай поряд є поштові відділення. Тому є можливість відправити, та отримати те, чого не вистачає», – резюмують у центрі комплектування.

Тим часом командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк розповів про плани росіян зірвати мобілізацію й чому за допомогою самих українців ворог може завдати нам поразки. Детальніше – за посиланням.

Exit mobile version