«Ми творимо для людей, тому їхні бажання для нас – закон»: лідер гурту «Драбадан» розповів, як пройшов благодійний концерт у стінах УГСП

Відомий переяславський гурт «Драбадан» у 209-ту річницю від дня народження великого українського митця Тараса Шевченка в актовій залі Університету Григорія Сковороди в Переяславі зіграв благодійний концерт. У цей день музиканти презентували свій новий альбом «В душі війна» і зібрали кошти на потреби Збройних сил України.

Фронтмен гурту Андрій Корж розповів для ProSlav, як пройшов концерт, скільки коштів вдалося зібрати і кому їх передадуть.

«Ми творимо для людей, тому їхні бажання для нас – закон»: лідер гурту «Драбадан» розповів, як пройшов благодійний концерт у стінах УГСП

«11 лютого ми презентували наш «військовий» студійний альбом «В душі війна». Тоді ми збирали кошти для наших друзів – Володимира Бурлака, барабанщика гурту, який нині служить у 43-тій окремій механізованій бригаді і Сергія Литвиненка, переяславського поета, що несе службу в 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді», – розповідає Андрій Корж.

Сумарно у той день було зібрано близько 17 тисяч гривень, із них – для Бурлака відправили майже 14 тисяч, а решту надіслали Литвиненку.

«На жаль, не всі бажаючі змогли потрапити на презентацію альбому – це викликало багато прохань зробити ще один концерт. Ми творимо для людей, тому їхні бажання для нас – закон», – ділиться музикант.

За його словами, якраз у той момент до них звернувся соціально-гуманітарний відділ Університету Григорія Сковороди у Переяславі з чудовою пропозицією організувати концерт.

«Ми творимо для людей, тому їхні бажання для нас – закон»: лідер гурту «Драбадан» розповів, як пройшов благодійний концерт у стінах УГСП

«Ми з ними дуже добре товаришуємо – вони підтримують багато наших ініціатив та допомагають їх реалізувати. Тож було вирішено об’єднати ці заходи і зробити ще одну презентацію альбому для тих, хто не зміг прийти минулого разу. А заодно – зіграти нашим військовим і зібрати ще трохи грошей для ЗСУ», – зазначає пан Андрій.

На запитання про те, чому для концерту обрали саме річницю від дня народження Кобзаря, фронтмен відповів: «Коли обирали дату концерту, були різні варіанти. Але згодом ми згадали, що попереду 9 березня і вирішили, що цей день найбільше підійде для цього, адже Шевченко – символ незламної боротьби українського народу і нині ми робимо все для того, щоб реалізувати його послання: «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте…». Крім того, віднедавна у нашому репертуарі є пісня на слова Шевченка, яку ми теж виконали в університеті. По факту, ця пісня відкрила офіційну частину концерту».

Також він зізнається, що музиканти до останнього моменту не знали, кому саме передадуть виручені кошти. На той момент сковородинівці збирали гроші на тепловізори для 26 бригади, де служить студент УГСП: «Але перед концертом ми дізналися, що необхідну суму вже зібрали, тож вирішили, що кошти передамо випускнику університету Сергію Литвиненку. Він наразі на нульових позиціях бореться за нашу свободу у складі 80-тої бригади ДШВ. Коли люди знають, кому конкретно донатять, вони більш спокійно, зважено і охоче це роблять».

«Під час підготовки до концерту ми зіткнулися з багатьма нюансами та перешкодами, але в останній день все дуже класно вирішилося. Тож ми були надзвичайно щасливі і це додало нам ще більше наснаги», – розказує рокер, і додає, що, на жаль, через зрозумілі причини не всі запрошені військовослужбовці змогли долучитися до концерту. Проте дехто з них все ж завітав на презентацію альбому.

«Драбадан» зіграли і вже відомі серед переяславців пісні, і презентували нові. Крім того, виконали кілька каверів на популярні композиції.

«Було дуже приємно, що багато людей, які були на концерті 11 лютого, прийшли ще раз, щоб знову почути ці пісні наживо. Ми дякуємо всім і кожному за це. Для нас, музикантів, це надзвичайно приємно», – ділиться враженнями Корж.

Люди активно підспівували виконавцям, і були дуже щедрими на аплодисменти.

«Хочемо подякувати за організацію та допомогу в підготовці до концерту КЗ «Переяславський ЦКМ», Відділу культури Переяслава, УГСП, зокрема соціально-гуманітарному відділу, Віталію Крикуну та Валерію Корнієнку. Якби не вони, концерт не пройшов би так круто. І, звичайно, щиро дякуємо воїнам ЗСУ за те, що ми можемо зараз робити такі заходи і не боятися клятої русні», – резюмує лідер гурту.

У результаті вдалося зібрати 5 тисяч гривень, які днями відправлять для бійців 80-тої бригади ДШВ.

Андрій також привідкрив завісу планів гурту і розповів, що музиканти продовжать писати четвертий студійний альбом, який теж буде про війну.

Нагадаємо, Максима Дьоміна призначили новим керівником поліції Обухівщини.

Exit mobile version