На базарі у Переяславі зібрали 25 кг м’яса для каші військовим, а на ярмарку в Ковалині – кошти для пораненого земляка

Жителі Переяславщини переконані: аби перемога України настала якомога швидше, треба діяти разом, бо саме тоді ми – сила. Як доказ того, що можна робити спільними зусиллями, Proslav щотижня розповідає про благодійні ініціативи земляків. Надихаємось і робимо усе, кожен на своєму місці, для того, щоб допомогти нашим захисникам.

На базарі у Переяславі зібрали 25 кг м'яса для каші військовим, а на ярмарку в Ковалині – кошти для пораненого земляка

Отримали подяки від військових

Коли волонтери отримують повідомлення зі словами вдячності від захисників, у них немов виростають крила. У такі моменти вони розуміють, що недарма невтомно працюють, об’єднують зусилля та гуртують людей навколо допомоги нашим бійцям – їм це насправді потрібно.

От і цього тижня переяславські волонтери Ольга Дрига та Руслан Стародуб неодноразово публікували на своїх фейсбук-сторінках фотозвіти, отримані від військовослужбовців: підрозділу «Госпітальєрів» з Куп’янського напрямку, 78-го полку десантно-штурмових військ спеціального призначення, окремого взводу ПТВ 30-ї окремої механізованої бригади, 38-ї окремої бригади морської піхоти з Херсонщини та інших. Щирі «дякую» бійці передавали і за продукти, і за окопні свічки.

Придбали евакуаційні ноші

У свою чергу Ольга Дрига висловила вдячність переяславцям, які швидко відгукнулися на прохання воїнів допомогти придбати евакуаційні ноші:

«До мене звернувся захисник, який зараз перебуває на Куп’янському напрямку з проханням підтримати евакуаційними ношами їхню бригаду. Я поділилася інформацію з колегою Вірою Фесенко, яка спільно з Вікторією Стародуб і усім колективом Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції нашого міста зібрали за лічені години і передали 5850 грн для закриття запиту. Також до них доєдналися клієнти стаціонару психоневрологічного профілю, які зібрали і здали каштани, а виручені 500 грн також передали на потреби захисників.»

На зібрані кошти придбали 11 пристроїв для транспортування і вже відправили захисникам, написала волонтерка.

Заряджали бійців вітамінами

Виробництво страв швидкого приготування для військових, яким із березня займається команда волонтерів «Нескорені», функціонує щодня. Вони виготовляють сухі овочеві набори для борщу та супів, шкварки з топленого сала, кус-кус із овочами, фруктово-горіхові суміші, вівсяна каша з фруктами на основі сухого молока. Регулярно асортимент поповнюється новинками.

Сухі овочеві заготівлі для супів «Харчо» і «Розсольник» вже випробували і оцінили захисники: готувати швидко, смакує як вдома. Цього тижня господині приготували нові смаколики із сезонних фруктів і овочів: пастилу з гарбуза, яблук і винограду та чурчхелу з виноградного соку.

А щоб захистити бійців від застуди, виготовили добавку для імунітету – суміш імбиру, лимону та меду, з якої можна заварити смачний ароматний чай.

Заряджає енергією і вітамінний мікс, у складі якого горіхи: волоський, фундук, кеш’ю, арахіс, цукати з гарбуза, манго й памело, сушені інжир, фініки, журавлина, родзинки, яблука, груші, сливи, бананові чіпси, насіння. До слова, лише за один день «Нескорені» нафасували 775 таких наборів! Про це на своїй сторінці написала одна з активних учасниць руху Наталія Глазунова.

Команда волонтерів дякує небайдужим жителям Переяславщини за постійну допомогу продуктами. Так, зокрема, жителі села Пологи-Яненки вчергове привезли цілий причіп овочів: капусти, моркви, цибулі, перцю, зелені, горіхів…

А дві родини містян об’єдналися і придбали для виробничого цеху «Нескорених» новеньку сушарку-дегідратор на 45 літрів завантаження.

«Я висловлюю щиру вдячність за цю допомогу. Це значно пришвидшить сушіння овочів і фруктів, і дасть можливість розширити лінійку швидкого харчування для Захисників і Захисниць», написала очільниця команди Ольга Дрига.

з фейсбук-сторінки Ольги Дриги

Організували збір м’яса для страв на недільному базарі

Переяславка Жанна Федорук на недільному базарі звернулася до містян допомогти зібрати 25 кілограмів м’яса, щоб приготувати кашу для штурмовиків.

«Хочу відразу подякувати людям, які  привезли на продаж домашнє м’ясо і клали пакунки мені в ящик. Звичайно, дякую покупцям, які самі купували і клали кульочки з м’ясом у ящик для ЗСУ. Ви зробили цей день!», написала пані Жанна і опублікувала фото з кількома добродіями.

Отже, ціль досягнута. Зібрані 25 кілограмів м’яса, 20 пачок гречаної крупи, олію передали Світлані Єпіфановій, яка у селі Циблі разом з місцевими господинями займається приготуванням їжі для військових.

«Разом мають невеличку кімнатку і три автоклави, в яких все і готують. Асортимент широкий: розсільник, різного виду каші з круп та м’яса, салати. До них неодноразово звертаються різні волонтери з замовленнями від 100 до 1000 пакетів на одну відправку. Пакети для стерилізації зелені закуповують, за електроенергію платять, працюють на трьох електроавтоклавах. Все чистенько та акуратно складають та відправляють нашим захисникам», – розповіла про колег-волонтерів Жанна Федорук.

Провели благодійний ярмарок

У будинку культури села Ковалин провели благодійний ярмарок «Разом до Перемоги!», під час якого збирали кошти на допомогу пораненому захиснику, жителю Дівичківської громади Роману Мисану.

На ярмарку місцеві жителі продавали різноманітні ласощі та вироби ручної роботи: в’язані шкарпетки, обереги-браслети та інше. Загалом вдалося зібрати 12 120 гривень, повідомила директорка будинку культури Любов Задорожна.

Вітали з днем народження сподвижницю волонтерського руху

А сьогодні, 22 жовтня, свій День народження відзначає відома на Переяславщині волонтерка, співзасновниця ГО «Серця Переяславщини» Інна Марченко. У надскладні для країни часи, ще з 2014 року, її активна громадська позиція та щоденна праця додають віри у те, що у нашого народу є світле майбутнє і перемога вже близько.

Подяку за людяність, безкорисливу працю заради захисників на адресу Інни Марченко у соцмережах висловили сотні людей. Приєднуємося до привітань!

з фейсбук-сторінки Інни Марченко

Читайте також: Жителі Переяславщини передали на фронт шкарпетки, трав’яний чай та заготівлі для гарячого супу, щоб зігріти захисників

Exit mobile version