На деяких станціях столичного метро з’явилися туристичні сидіння для тих, хто опинився в підземці під час повітряної тривоги: де саме та як ними скористатися

Перебуваєш на правому/лівому березі столиці і от в самий не потрібний момент у місті та області оголошено повітряну тривогу, під час якої метро припиняє свій рух через мости і цілодобово працює в форматі укриття – знайомо? Днями для пасажирів Київського метрополітену в рамках пілотного проєкту команда VISIT Ukraine передала 1000 туристичних сидінь, які тепер можна попросити у працівника станції під час повітряної тривоги. 

За повідомленням ProSlav про це інформує КП «Київський метрополітен».

Ініціатори зазначають, що їх головною метою є забезпечення людей більш комфортними умовами перебуванням на станціях підземки під час повітряної тривоги. Наголошується, що кошти з бюджету «підземки» для цього не залучалися.

Нині туристичні сидіння є на станціях: «Золоті ворота», «Дружби народів», «Печерська», «Площа Льва Толстого», «Театральна», «Політехнічний інститут». Аби ними скористатися необхідно звернутися до працівника станції, який на час повітряної тривоги неодмінно перебуває на платформі. 

До слова. Як повідомила підземка, з 2 до 9 січня 2023 року столичним метро скористалися майже 3,2 мільйона пасажирів, у передноворічний тиждень – понад 4 мільйони. Разом з тим підраховують, що у 2022 році київський метрополітен перевіз понад 160 мільйонів пасажирів, а в новорічну ніч підземкою як укриттям скористалися понад 5 тисяч людей.

Поза тим за «міжсвятковий» тиждень проведено необхідні планові ремонтні роботи із заміни шпал та рейок. Також нині на станціях «Дружби народів» та «Шулявська» тривають капітальні ремонти ескалаторів.

Як нині курсує метро? У пікові години поїзди метро курсують із інтервалом 4-5 хвилини, у міжпік – 8-10 хвилин. Детальну інформацію про графік роботи метрополітену на різних станціях можна побачити за посиланням.

Exit mobile version