На Київщині повноцінно запрацювала телефонна служба 112 – МВС

Міністерство внутрішніх справи України повідомило, що у Київській області повноцінно запрацювала телефонна служба 112. Про це написав міністр Ігор Клименко у своєму телеграм-каналі, передає Proslav.

На Київщині повноцінно запрацювала телефонна служба 112 – МВС
На Київщині повноцінно запрацювала телефонна служба 112 – МВС

«Нагадаю, 112 – це «єдине вікно» для звернення громадян, які опинилися у надзвичайній ситуації. Воно використовується як альтернатива гарячим лініям 101, 102, 103 та 104, дозволяючи не витрачати час на те, щоб дзвонити у кожну службу окремо», – зазначив урядовець.

Він повідомив, що впровадження єдиного номера виклику екстрених служб розпочалося з міста Києва. За його словами, майже за три місяці роботи надійшло понад 167 тисяч викликів. Найчастіше дзвінки скеровувалися до Національної поліції України.

За словами Клименка, на лінію можуть звернутися і люди з порушенням слуху чи мовлення.

«Перекладачі жестової мови служби 112 опрацювали понад 2 тисячі таких звернень з 1 липня 2023 року», – розповів очільник МВС й додав, що його установа продовжує працювати над тим, щоб служба 112 якнайшвидше функціонувала на всій території України.

Тим часом Президент України Володимир Зеленський підписав закон про запровадження в Україні нового виду кримінального покарання в умовах воєнного стану. Він має назву пробаційний нагляд. Про що йде мова – за посиланням.

Exit mobile version