На Київщині відремонтують 18 багатоквартирних будинків зруйнованих війною: майже 4000 жителів області повернуться додому цьогоріч

Як повідомив у вчорашньому вечірньому відеозверненні Президент України Володимир Зеленський, на державній платформі United24 сукупна сума благодійних внесків, зібраних зі всього світу, сягнула 10 млрд гривень. Лише за новим напрямком на відновлення житла українців зібрано вже близько пів мільярда. Стало відомо, що вони будуть спрямовані на відновлення пошкоджених житлових будинків у Київській області – таким чином дали своєрідний старт першому масштабному проєкту з відновлення пошкодженого житла.

На Київщині відремонтують 18 багатоквартирних будинків зруйнованих війною: майже 4000 жителів області повернуться додому цьогоріч

Як стало відомо ProSlav завдяки ньому, відповідно до рішення Кабміну, 18 багатоквартирних будинків на Київщині будуть капітально відремонтовані, а майже 4000 мешканців зможуть повернутися до своїх домівок вже до кінця цього року. Мова про багатоквартирні житлові будинки у м. Ірпінь, с. Бузова, с. Мила, смт. Бородянка, смт. Гостомель.

«Київщина суттєво постраждала внаслідок атаки росіян навесні 2022 року – пошкоджено понад 27 тисяч об’єктів інфраструктури, серед яких найбільше – житлових. Місто Буча, Ірпінь смт. Гостомель пошкоджені на 70%. За кошти, зібрані через UNITED24 перш за все будуть відновлюватися багатоквартирні будинки, які були частково пошкоджені, таким чином більше людей зможуть якомога швидше повернутися додому» – йдеться у заяві.

Наразі завдяки значним зусиллям Укравтодору, за підтримки місцевої влади і жителів громад вже прибрана прибудинкова територія, розчищені дороги і вивезено сміття. На деяких обʼєктах розпочато відновлювальні роботи та перші етапи відбудови.

Ви також можете долучитися до відбудови України, задонативши за посиланням:  https://u24.gov.ua/uk/donate/renew

Exit mobile version