На Київщині ввели стабілізаційні відключення світла: розповідаємо як вони працюють

У Київській області ввели стабілізаційні відключення світла. Графік потенційних відключень почав застосовуватися з 11:13 23 жовтня.

Про це повідомляють у ДТЕК Київські регіональні електромережі.

На Київщині ввели стабілізаційні відключення світла: розповідаємо як вони працюють

Відключення відбуватимуться для кожного клієнта не більше, ніж 4 години. Однак воно може повторитись протягом доби дня через 4 години, якщо Укренерго не відмінить застосування стабілізаційних відключень. Наприклад, якщо ваш будинок відключався з 10 до 14 ранку, то якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 18:00 до 22:00 і з 02:00 до 06:00.

Спрощений графік стабілізаційних відключень електроенергії уже опубліковано на сайті ДТЕК. Він застосовується тільки у разі якщо у НЕК Укренерго виникне потреба збалансувати енергосистему. Якщо бачите свій населений пункт у кількох групах відключень – не хвилюйтесь! Відключення будуть стосуватися різних вулиць в цих населених пунктах.

графік відключень електроенергії ДТЕК

Ознайомитись з повним переліком населених пунктів та графіками можна тут. Нагадуємо, Переяславська громада відноситься до другої групи.

Для того, аби підтримати енергосистему, варто споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

«Ці прості кроки допоможуть знизити необхідність відключень, або кількість відключених будинків. Наразі це найкраща підтримка енергетиків, котрі в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло», – кажуть у ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Нагадаємо, у Службі безпеки України закликали не завантажувати програм із шахрайських «розсилок» начебто від її імені.

Exit mobile version