На Київщині викрили злочинну групу, яка підроблювала державні документи

Поліцейські Київщини оголосили про підозру учасникам організованої злочинної групи, яка займалась підробкою державних документів. Про цю подію повідомляють на офіційній Фейсбук-сторінці поліції у Київській області.

За даними правоохоронців, очолював злочинців професор одного із закладів вищої освіти столиці України. 51-річний киянин почав займатись незаконними справами ще у 2019 році. За грошову винагороду правопорушники здійснювали підробку документів, які мають видаватись тільки державними установами та освітніми закладами.

«Слідчі поліції Київщини спільно з службою безпеки України та за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури викрили незаконну діяльність підпільної організації. Встановлено, що організатор злочинної групи спершу працював сам, а потім залучив до протиправної діяльності ще 3 поплічників», – йдеться у повідомленні поліції.

Як повідомляють поліцейські, організатор групи керував, розробляв план та приймав активну участь у вчиненні злочину. Окрім цього, особисто визначав вартість коштів та розділяв їх між учасниками угрупування.

«У 2021 році за місцем проживання фігурантів та у навчальних закладах правоохоронцями було проведено обшуки та вилучено грошові кошти, підроблені сертифікати та паспорти. Наразі усім учасникам злочинної організації оголошено про підозру за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману,  підроблення офіційних документів та у закінченому замаху на незаконне заволодіння шляхом шахрайства важливим особистим документом. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – заявили на своїй сторінці правоохоронці Київщини.

За державну зраду і допомогу окупантам жителя Київщини позбавили волі на 15 років.

фото з Фейсбук-сторінки поліції у Київській області.

Exit mobile version