На Київщині зросла кількість випадків зараження на коронавірус – КОВА

Зниження температури повітря та погіршення погодних умов під час осінньо-зимового періоду часто викликає у людей проблеми зі здоров’ям. Так, за повідомленням Київської обласної військової адміністрації, в регіоні зросла кількість випадків зараження на коронавірусне захворювання COVID-19.

Про це повідомляє ProSlav з посиланням на допис КОВА у офіційному телеграм-каналі.

Станом на 19 грудня в закладах охорони здоров’я Київської області на лікуванні перебувають 139 пацієнтів із гострою респіраторною хворобою COVID-19 або з підозрою на коронавірус.

«Протягом тижня, з 12 до 18 грудня, в регіоні зареєстровано 156 підтверджених випадків COVID-19, 30 з яких – у дітей. Це на 6,1% більше, ніж у попередній період – з 5 до 11 грудня», – йдеться у повідомленні адміністрації.

У КОВА нагадують, що вакцинація від COVID-19 гарантує найбільш дієвий захист від захворювання або важкого його перебігу. Для ефективного захисту люди мають зробити два щеплення та через 6 місяців після другого щеплення – ввести першу бустерну дозу.

В той же час, другий бустер дозволяється робити не раніше, ніж через чотири місяці після введення першої бустерної дози.

«Отримати щеплення можна в одному з 182-ох пунктів щеплень або 25-ти центрів масової вакцинації на Київщині. Окрім того, працює 19 мобільних бригад, які виїжджають у віддалені населені пункти», – додають у Київській ОВА.

Exit mobile version