На Переяславщині виявили африканську чуму свиней

У селі Хоцьки Циблівської громади зафіксували випадок афpиканської чуми свиней у господаpстві. Пpо це повідомило Бориспільське районне управління Держпродспоживслужби, передає Proslav.

На Переяславщині виявили африканську чуму свиней
На Переяславщині виявили африканську чуму свиней

ДНК вірусу африканської чуми свиней (далі ‒ АЧС) виявили в патологічному матеріалі від трупа свині, яку утримували в особистому господарстві у селі Хоцьки.

З метою ліквідації спалаху хвороби, 12 жовтня відбулося засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бориспільській районній державній адміністрації. На території ввели карантин на 72 години.

До зони захисту увійшло с. Хоцьки з прилеглими до нього територіями; до зони нагляду – мисливські угіддя Київського обласного мисливсько-рибальського виробничого об’єднання Київської обласної ради УТМР, територія Національного природного парку «Білоозерський» та населені пункти Бориспільський району: с. Циблі, с. Пологи-Чобітьки, с. Пологи-Яненки, с. Світанок, с. Лецьки Циблівської громади та с. Пологи-Вергуни, с. Тарасівка, с. Улянівка Ташанської громади.

У відомстві наголосили на забороні торгівлі на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів. Споживачам рекомендують купувати м’ясо та м’ясні продукти тільки із сертифікатами якості,

У дописі зазначається, що наразі вживаються заходи із запобігання розповсюдженню африканської чуми свиней та проводиться епізоотичне розслідування для встановлення причини виникнення захворювання.

Нагадаємо, На Переяславщині сп’янілі гості відмовлялися покидати будинок погрожуючи його господарям фізичною розправою – дайджест поліції

Exit mobile version