На сесії змінили статус та назви усіх закладів середньої освіти Переяслава. Для чого та як тепер називатимуть школи?

У зв’язку з реформою освітньої галузі в Україні, на 33-ій сесії Переяславської міської ради IXскликання, що відбулася 23 червня, депутатський корпус взяв довгоочікуваний курс на ребрендинг та трансформацію закладів середньої освіти – тепер, у відповідповідності до оновленого законодавства, вони поділятимуть на школи початкової освіти (1-4 класи), гімназії (5-9 класи) та ліцеї (10-11, у перспективі – 12 класи), по закінченню яких випускники, навіть, оволодіють певним профілем. Такий «освітній вододіл» віддавна практикує західний світ.

На сесії змінили статус та назви усіх закладів середньої освіти Переяслава. Для чого та як тепер називатимуть школи?
на сесії змінили статус та назви усіх закладів середньої освіти Переяслава

Відповідно до рішень міської ради, прийнятих у четвер, нинішні переяславські школи №1, №2, №3, №4 та №5 трансформуються у гімназії. Вони включатимуть початкову та середні ланки. Переяславська ЗОШ № 6 теж отримала оновлену назву – Переяславська початкова школа Переяславської міської ради. Разом з тим, Переяславський міжшкільний навчально-виробничий комбінат переформатовано в Переяславський міжшкільний ресурсний центр Переяславської міської ради.

Уже по закінченню 9 класу в гімназії учні матимуть змогу обрати ліцей з імпонуючим їм профілем. Їх у Переяславі буде два –  нинішня ЗОШ I-III ступенів №7 яка відтепер отримала назву Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха та Переяславська гімназія – відтепер Переяславський академічний ліцей імені Івана Мазепи. Такі назви закладам своїм он-лайн волевиявленням обрали учні, їхні батьки та, безпосередньо, педагоги які працюють у цих закладах. Передбачається що тут учні отримають повну середню освіту, поглиблено вивчать профільні предмети та підготуються до вступу у заклади вищої освіти. 

До теми. Також на сесії, розглянувши клопотання відділу культури і туризму та звернення трудового колективу, висновки громадського обговорення (про яке писав наш сайт кілька тижнів тому – прим.авт.) про присвоєння Переяславській художній школі ім’я Петра Холодного, з метою увіковічення його пам’яті як видатного художника і педагога, науковця і політичного діяча, нашого земляка депутатський корпус офіційно змінив найменування Переяславської художньої школи на Переяславську художню школу імені Петра Холодного.

Нагадаємо, що раніше Вовчківське, Гланишівське, Гайшинське НВО, а також Дем’янецька та Великокаратульська ЗОШ І-III ступенів вже отримали статус гімназій.

Exit mobile version