На синій гілці у Києві можуть припинити роботу ще дві станції метро: деталі

На ремонт можуть закрити ще дві станції синьої гілки метро для проведення ремонтних робіт. Про це повідомив керівник «Київського метрополітену» Віктор Брагінський, передає Proslav.

На синій гілці у Києві можуть припинити роботу ще дві станції метро: деталі
На синій гілці у Києві можуть припинити роботу ще дві станції метро: деталі

Він зауважив, що у столичній підземці є кілька ділянок, які «потребують особливої уваги». Зокрема, йдеться про відрізок між станціями «Тараса Шевченка» і «Почайна». Цей тунель будували у 1980-х роках, і він був експериментальним, через що на цій ділянці є певні особливості.

Брагінський каже, що цю ділянку метро планували закрити влітку 2024 року для проведення ремонту.

«Тунель змінює габарити: тобто стає дещо еліпсоїдної форми. Але жодної небезпеки для пасажирів немає. Ми планували влітку наступного року налагодити наземне сполучення і перекрити цей відрізок для ремонтних робіт. Ремонти – нормальна ситуація, їх проводять в усіх країнах, де є метро», – пояснив очільник «Київського метрополітену».

Також, за його словами, є ділянка від станції «Славутич» до «Червоного Хутора» на зеленій гілці, яка також проходить по водонасичених ґрунтах.

Там періодично проводять гідроізоляційні роботи та ліквідовують протікання. Але, підкреслив Брагінський, там немає таких важких гідрогеологічних умов, як на перегоні між «Деміївською» та «Теремками».

Нагадуємо, що перегін між станціями «Деміївська» й «Теремки» планували закрити для проведення ремонтних робіт на півроку. Однак згодом між цими станціями організували човниковий рух потягів.

Тим часом НКРЕКП затвердила тарифи для НЕК «Укренерго». Як це вплине на ціну за електроенергію для побутових користувачів – пояснюємо за посиланням.

Exit mobile version