На укриття та дрова: яка доля переадресованих на позачерговій сесії міської ради бюджетних коштів

На позачерговому засіданні сесії міської ради Переяслава внесли зміни до бюджету громади. Кошти, як то кажуть, перенаправляли «з одного на інше». Переважно це стосувалося невикористаних коштів відділу освіти, передбачених на навчальний період, який вже минув під час воєнного стану.

На укриття та дрова: яка доля переадресованих на позачерговій сесії міської ради бюджетних коштів

За повідомленням ProSlav 1 мільйон 700 тисяч гривень, які було знято з оплати теплопостачання у школах та садочках та покупок продуктів харчування для закладів освіти, переадресували на ремонт відмостків та входів до укриття у садочку №9 «Сонечко». «Укриття заливає водою, тому там терміново слід зробити додатковий шар та закласти його плиткою» – пояснила мотивацію такого кроку влади керівниця фінансового відділу Юлія Жарко.

«У зв’язку з тим, що садочок було побудовано давно, там такий нахил покриття у дворі, що вся вода тече під споруду, мокріє підвал. Наразі переплановуємо двір таким чином, аби вода текла в напрямку від будівель.  Площа, на якій будуть здійснюватися роботи складає 1100 квадратних метрів – тому й така велика сума» – пояснив ProSlav начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко.

Поза тим, у 50 тисяч гривень, які також було переадресовано на сесії, обійдеться закупівля дрів для дошкільного підрозділу Дем’янецької гімназії.

А тим часом на вулиці Гімназійна у Переяславі розпочали капітальний ремонт водопровідної мережі. Цю процедуру вирішили провести силами КП Переяславське ВУКГ, щоб у подальшому була можливість виконати якісний ремонт дорожнього покриття.

Exit mobile version