На яку кількість літаків F-16 може розраховувати Україна: пояснення Ігната

Нещодавно з’явилась інформація про те, що Сполучені Штати дозволяють західним партнерам передати Україні західні винищувачі. А Уряд Великобританії та ряд інших партнерів заявили про готовність навчання українських пілотів.

На яку кількість літаків F-16 може розраховувати Україна: пояснення Ігната
На яку кількість літаків F-16 може розраховувати Україна: пояснення Ігната

Водночас речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив яку кількість омріяних F-16 зможуть отримати Сили оборони, передає Proslav.

«Безумовно, ніхто не передаватиме поштучно ті літаки. Ті літаки передаватимуться підрозділами. Авіаційні підрозділи – це щонайменше ескадрилья, в нашому варіанті це зараз 12+ літаків. У західних партнерів ескадрилья – більше, до 18 літаків», – зазначив військовий.

Ігнат уточнив, що спочатку винищувачі можуть бути передані для вирішення локальних завдань. Водночас він додав, що зараз в України чотири типи основних літаків: СУ-24, СУ-25, МіГ-29 та СУ-27.

«Ці всі типи може замінити єдиний багатоцільовий літак, такий як F-16. Зрозуміло, що кількість техніки, якщо він один виконує всі ті функції, що й інші, може бути меншою, ніж було в Україні до початку повномасштабного вторгнення. Тому про кількість говоримо тоді з розумінням, коли, де і на якому напрямку потрібно виконувати ті чи інші завдання», – наголосив Ігнат.

Речник ПС ЗСУ підкреслив, що наявність такого літака, як F-16 дозволить посилити захист української держави, зокрема, й у застосуванні цієї платформи у якості протиповітряної оборони.

Нагадаємо, учора була річниця полону оборонців Маріуполя. Понад 700 азовців залишаються у заручниках рф. Відеозвернення керівництва бригади – за посиланням.

Exit mobile version