Начальник КМВА підписав наказ про зміну комендантської години у столиці з 26 березня 2023 року

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав наказ про зміну комендантської години у столиці з 26 березня 2023 року. Повідомляє Proslav з посиланням на телеграм-канал КМВА.

Начальник КМВА підписав наказ про зміну комендантської години у столиці з 26 березня 2023 року
Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко

Згідно документу, комендантська година діятиме щодня з 00:00 до 05:00.

Начальник КМВА підписав наказ про зміну комендантської години у столиці з 26 березня 2023 року

Попко, зокрема, зазначив, що Київська міська військова адміністрація методично і систематично вживає усі можливі заходи для покращення життя мешканців Києва із врахуванням усіх заходів безпеки.

За його словами, зменшення тривалості комендантської години стало наступним, послідовним рішенням після удосконалення системи інженерних загороджень у столиці.

«Але і на цьому ми не зупиняємося. Невдовзі чекайте нових змін, які дозволять зробити життя киян та гостей міста більш комфортним і цивілізованим. Настільки, наскільки зараз дозволяє війна і безпекова ситуація», – сказав очільник КМВА Сергій Попко.

Він також зазначив, що адміністрація враховує усі гарантії захисту населення, забезпечення організації стабільної життєдіяльності столиці та сприяє виконанню бойових чи службових завдань ЗСУ і правоохоронців.

«Дорогі кияни та гості міста, пам’ятайте завдяки кому маєте змогу вільно жити в столиці України. Завжди допомагайте і підтримуйте Збройні сили України! Воїнам потрібно відчувати що їх цінують, шанують і чекають вдома. Наближайте разом із бійцями мир в Україні після нашої Перемоги!», – підкреслив начальник військової адміністрації.

Важливо! Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки. Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години.

Виняток: задіяність у роботі критичної інфраструктури, про що в людини є підтвердження у вигляді спецперепустки встановленого зразка.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко анонсував скорочення комендантської години у столиці та області.

Exit mobile version