Національному пантеону героїв України бути? Українці створили відповідну петицію

Українці створили петицію в якій пропонують створити Національний пантеон героїв України на території парку Аскольдова Могила у місті Київ, інформує Proslav.

Національному пантеону героїв України бути? Українці створили відповідну петицію

Авторка петиції Аліна Михайлова зазначає, що історія України багатьох останніх століть – це боротьба за Незалежність, Свободу, Гідність і Соборну Українську державу. Через ці випробування тисячі Героїв і Героїнь поклали свої життя на війні з окупантом на всіх історичних етапах – у боротьбі козаків проти московського царства і російської імперії, Української Народної Республіки та Української Держави проти більшовицької росії, Української Повстанської Армії проти Нацистської Німеччини і СРСР.

«На жаль, наше покоління також стало свідком повномасштабної війни», – пише активістка.

Вона, зокрема, вказує, що «ми маємо завжди пам’ятати ціну, якою виборюється наша Свобода».

«Звертаюсь до Президента України з ініціативою створити Національний Пантеон Героїв України – меморіальний комплекс як сакральне місце пам’яті та консолідації українського народу», – пояснює Михайлова.

Авторка пропонує, щоб у цьому пантеоні відбувались почесні поховання та встановлювались пам’ятні об’єкти для увічнення видатних історичних діячів України: лідерів національно-визвольних змагань усіх часів, військових командирів, визначних осіб, що здійснили героїчні вчинки в боротьбі за Незалежність України.

Місцем створення пантеону Героїв України Михайлова пропонує обрати культове місце воїнської слави – парк Аскольдова Могила.

«Це одна з найвідоміших історичних місцевостей у Києві, де споконвіків ховали воїнів та інших видатних особистостей. Окупаційна радянська влада зруйнувала некрополь, однак сьогодні до Аскольдової Могили повертається її історична роль. Тут спочиває Герой України, доброволець Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі», командир першого батальйону «Вовки Да Вінчі» 67 ОМБр, розташовані пам’ятні знаки Героїв Небесної Сотні, захисників Іловайську, Дебальцевого, Донецького аеропорту», – вказує авторка петиції.

Аліна Михайлова закликає підписати її петицію, а Володимира Зеленського підтримати її ініціативу.

Проголосувати за створення Національного пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила у місті Києві можна на сайті Президента, перейшовши за посиланнямhttps://petition.president.gov.ua/petition/184520.

Нагадаємо, набути українське громадянство відтепер можна тільки після складання іспитів. За відповідний Закон нещодавно проголосували у Верховній Раді. Детальніше – тут.

Exit mobile version