Наймасованіша нічна атака дронів-камікадзе на Київ та область: що відомо

У ніч на 28 травня росіяни кількома хвилями іранських БПЛА «Shahed-136/131» атакували Україну. У Повітряних Силах ЗСУ зазначили, що ворог здійснив рекордну кількость пусків дронів-камікадзе – 54. Українські захисники знищили 52 «шахеди»! Ця нічна атака була спрямована на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури в центральних регіонах країни, зокрема на Київщині. 

Про наслідки ворожої атаки у Києві та області, інформує Proslav.

Наймасованіша нічна атака дронів-камікадзе на Київ та область: що відомо
Чергова нічна атака на Київ та область: що відомо

Наймасованіша атака дронами на Київ з початку повномасштабного вторгнення

За повідомленням Київської МВА, ворог здійснив пуски «шахедів» у кілька хвиль, а повітряна тривога у столиці тривала понад 5 годин. Це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на Київ.

Внаслідок падіння уламків БПЛА стались невеликі руйнування та займання у різних районах міста.

У Печерському районі столиці уламками було пошкоджено будинок. В наслідок влучання – сталось загорання даху. Інформації про поранених не надходило.

Також сталось падіння уламків у Голосіївському районі. За попередніми даними, постраждало троє осіб. Також є інформація про одного загиблого. Водночас у цьому ж районі внаслідок падіння уламків сталось займання даху ТРЦ та пожежа на території будівництва.

«Наразі, за уточненою інформацією, в Голосіївському районі локалізують пожежу на площі 700 м.кв. Руйнування будівельних конструкцій – на загальній площі 1000 м.кв. Рятувальники працюють із залученням найновіших засобів і технологій», – повідомив Кличко.

Згодом у адміністрації уточнили, що внаслідок падіння уламків сталось руйнування частини стіни 7-поверхової нежитлової будівлі. Одна особа постраждала, одна загинула.

Під час цієї атаки уламки збитого безпілотника впали у Дарницькому районі Києва. У одному з магазинів вибило шибки та пошкодило двері. Інформації щодо постраждалих не було.

Мер міста Віталій Кличко повідомив, що падіння уламків БПЛА сталось також у Солом’янському районі. За його словами, пошкоджено 3-й поверх 7-поверхової будівлі.

Також він зауважив, що над Оболонським районом о 4:11 силами ППО було збито ворожу ціль.

За попередніми даними, сили та засоби ППО в повітряному просторі Києва знищили понад 40 безпілотників.

Матеріал доповнюється.

Exit mobile version