Напередодні Дня Соборності України у Переяславі зібралися юні джури: про що говорили та чим займалися

Напередодні Дня Соборності України у Переяславі зібралися юні джури – з куренів Переяславських гімназій №1 та №2 Олександра Довгого та Станіслава Зінчика. ProSlav бачив як це було.

Напередодні Дня Соборності України у Переяславі зібралися юні джури: про що говорили та чим займалися

Найперше, кожен курінь розповідав про свого патрона – старшого солдата, водія 30-а окремої механізованої бригади, що загинув у квітні 2017 року на Донеччині Олександра Довгого чи  рядового резерву, стрільця 1-го резервного батальйону ім. Кульчицького Станіслава Зінчика, що у травні 2014 року загинув на блокпосту на східній околиці Слов’янська врятувавши товаришів й отримавши осколкові поранення, несумісні з життям.

Потім переглядали документальну стрічку під назвою «Хто ми? Психоаналіз українців» –  фільм Олександра Ткачука про колективні психотравми українців, як їх позбутись та стати успішною нацією попри те, що наша колективна підсвідомість керується психотравмами минулого (а в українців за ХХ століття їх сталося чи не найбільше в Європі – Перша і Друга світові війни, Голодомор, розстріляне відродження, репресії і тотальний контроль понад 70 років під час окупації комуністичним режимом – прим.авт.) які не дають змоги вийти на новий рівень суспільного і державного розвитку. 

Учасники кінопоказу погодилися у тому, що це проявляється фактично у всіх сферах життя: скільки ми їмо, як створюємо бізнес, як заощаджуємо і думаємо про гроші, як виховуємо дітей, як будуємо домівки, як обираємо і владу і як до неї ставимося, як ми спілкуємось одне з одним і зрештою як ми бачимо своє майбутнє. 

Наостанок обговорили що для українців означає соборність та, під менторською опікою вчительки трудового навчання Переяславської гімназії №2 Людмили Абромантової, виготовили обереги для захисників – вклали в них усю свою щирість та бажання перемоги. 

Нагадаємо, до Різдва ProSlav відзняв «Щедрика» від юних джур рою «Переяславські козаки».

Exit mobile version