Не 19 грудня: коли писати листа Святому Миколаю

Щорічно в Україні діти пишуть листи Святому Миколаю, у якому висловлюють свої побажання. Вже вкотре малеча проситиме чудотворця здоров’я нашим захисникам, пришвидшення перемоги та настання завітного миру.

Проте цього року День Святого Миколая відзначатиметься в інший день, нагадує Proslav.

День Святого Миколая 2023

З 2023 року День Святого Миколая будуть відзначати 6 грудня за григоріанським та новоюліанським календарями. Раніше свято чудотворця припадало на 19 грудня за юліанським календарем.

За традицією, напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями та вкидають їх у поштову скриньку, або кладуть на вікно. Вночі ж Святий Миколай залишає чемним дітям подарунки під подушками.

Чемні діти знаходять під подушкою подарунок, а неслухняні – різку. Остання слугує своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою та виправитися.

Що просити у Святого Миколая

Побажання до Святого Миколая можуть бути різними: від цукерок й набору машинок чи ляльок до здоров’я своїм рідним чи закінчення війни. Останні – будуть у переважній більшості дітей.

Однак можна не тільки просити, а й самим відчути себе у ролі Миколая. Так, у Переяславі волонтер оголосив збір для дітей соціально-вразливих категорій. Що планують та як долучитися – читайте за посиланням.

Водночас у Переяславі оголосили конкурс ялинкових прикрас. Детальніше – у нашій публікації.

Exit mobile version