«Не вірила, поки не побачила списки», – мама переяславця Данила Чеботарьова повідомила про повернення сина з полону

Як уже розповідав ProSlav, вчора Україна повернула з полону 100 військових і одну цивільну особу. Раді повідомити, що серед них і 20-річний переяславець Данило Чеботарьов.

Про це написала у Facebook мати Захисника – Леся Чеботарьова.

«Мого синочка обміняли. Дякую Богу і всім, хто приймав в цьому участь. Дев’ять місяців пекла скінчились. Бажаю всім дочекатись своїх рідних додому», – пише пані Леся.

Крім того, в день обміну вона дала невеликий коментар для журналістів Переяслав.City: «Так, сьогодні було рівно дев’ять місяців пекла – полону сина. Сьогодні вдень написали, що буде обмін. Потім були очікування і молитви, як завжди, А потім мені написала мама нашого полоненого, яка живе близько до кордону, що Даню обміняли. Не вірила, поки не побачила списки. Тоді подзвонили з частини, потім з СБУ. А пізніше я поговорила і з сином».

У вересні 2022 року мама військового розповідала для Переяслав.City, що у квітні 2021-го Данила призвали на строкову службу до Національної гвардії України. Служив він у Маріуполі. Його частину обстріляли однією з перших – ще на початку повномасштабної війни.

З сином мама не спілкувалася з 21 березня. «Того дня в мене з Данилом була розмова, я її пам’ятаю дослівно: “Мамо, я стою на краю і дивлюсь на море. Ми вчора були в городі на роботі… Друга поранило осколками в ноги. Я цілий, у мене немає і подряпинки. Ми з товаришем дотягли пораненого до якогось підвалу, до нас вийшла жіночка та забрала нас. Там у підвалі ми тряпками перев’язали йому ноги. Їсти поки що є. Ночуємо там, де застане ніч. Завтра маємо знову йти в город на роботу. Як буде можливість і зв’язок, обов’язково зателефоную”», – розповіла тоді журналістам жінка.

Після того вона не отримувала від сина жодної звістки. А згодом пані Леся впізнала свого сина на одному з відео, яке поширили у соцмережах. Як виявилось, Данило 17 травня разом із усіма вийшов із Азовсталі.

«Потім в іншому відео, де українські захисники автобусом заїжджають у Оленівку, я знову побачила свого сина. Згодом отримала і підтвердження – витяг із наказу, у якому зазначено, що він знаходиться у полоні саме в Оленівці», – поділилася Леся Чеботарьова.

Крім того, жінка мала фото, зроблене в Оленівці після теракту 29 липня. На ньому – серед інших полонених був і Данило: «Ви знаєте, я тоді ледь пережила той день. Нам казали, що строковиків перевозять із місця на місце. Як мені стало відомо в Оленівці дуже багато строковиків. Після Оленівки їх перевезли у Горлівку, потім іще кудись».

На той момент мама хлопця не знала, де він і в якому він стані. На щастя, нині Захисник вже вдома. Щиро вітаємо на рідній землі і бажаємо швидкого відновлення.

Нагадаємо, Фонд Притули спільно з UAnimals запустили збір коштів на допомогу котикам у притулках і «котикам у ЗСУ».

Exit mobile version