Небо над столицею добре захищено, однак росіяни вдаються до хитрощів – Ігнат

Повітряний простір Києва надійно захищений, однак російські військові вдаються до хитрощів. Інформує Proslav з посиланням на інтерв’ю речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната виданню 24 канал.

Небо над столицею добре захищено, однак росіяни вдаються до хитрощів – Ігнат

За його словами, довкола столиці зосереджено багато ЗРК, адже більшість повітряних атак спрямовано на Київ. Окупаційні війська це розуміють, тому вдаються до хитрощів.

Військовий, зокрема, зазначив, що кожен регіон України прикривають різні системи протиповітряної оборони. Проте, у той же час, військове керівництво розуміє пріоритетні цілі ворога. Саме тому, більшість російських ракет та дронів збивають саме на підступах до столиці.

«Інколи збивається 100% ракет, наприклад, чотири з чотирьох, а іноді – дві з чотирьох. Це нормально, тому що не завжди вдається виявити і перехопити ті ракети. Противник хитрий і враховує всі розвіддані, особливо ті, що стосуються космічної розвідки та наземної – агентура працює. І плюс люди, які можуть фотографіями допомагати ворогу», – розповів Юрій Ігнат.

Полковник ПС ЗСУ додав, що окупанти проводять аеророзвідку для виявлення позицій українських ППО.

«Той самий (російський літак-розвідник – ред.) А-50 злітає, коли працює наша ППО, він бачить приблизні місця пусків. Кожен раз вони різні, але вони складають певний алгоритм. Усе це ми знаємо та враховуємо, але вони теж це враховують під час планування наступних атак», – підкреслив військовий.

За словами Ігната, росіяни прокладають маршрут своїх ракет і дронів таким чином, що вони можуть літати й по колу. Окупанти використовують рельєф місцевості, русла річок, щоб і ракета, і дрон летіли якомога нижче. В таких умовах важко «підловити» та збити ворожу ціль.

Юрій Ігнат зауважив, що на озброєнні Повітряних сил не так багато ЗРК середньої дальності, аби покрити всю територію. Тож ці засоби прикривають стратегічні напрямки та об’єкти критичної інфраструктури. Він додав, що такі системи постійно переміщують.

Нагадаємо, американські аналітики визначили два варіанти весняного контрнаступу України. Детальніше – у нашому матеріалі.

Exit mobile version