Netflix вперше купує відразу 14 українських фільмів – серед них «Скажене весілля», «Снайпер. Білий ворон» та кілька інших стрічок

Останнім часом українське кіно стало доступнішим для міжнародного глядача. Зокрема, американський стрімінг Netflix все більше зацікавлюється нашою кіноіндустрією. Якщо донедавна на сервісі з’являлись лише декілька українських серіалів або фільмів на рік, то зараз Netflix заявив, що купить цілих 14 стрічок.

На Netflix з’являться картини, права на показ яких продала компанія Film.ua Group. Про це розповідають у Forbes.

Netflix вперше купує відразу 14 українських фільмів – серед них «Скажене весілля», «Снайпер. Білий ворон» та кілька інших стрічок

Зокрема, йдеться про фільми «Скажене весілля»«Велика прогулянка»«Найкращі вихідні»«Снайпер. Білий ворон», а також, ймовірно, «Фокстер і Макс», переговори стосовно якого ще тривають. Повний перелік проєктів, які зацікавили стрімінговий сервіс, невідомий.

Відмітимо, що ще у вересні на стрімінговій платформі з’явилися три вітчизняних фільми: «Дике поле»«Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників», доступні для перегляду на території України. Вони були додані до двох частин «Слуги народу» студії Квартал 95, документального фільму «Зима у вогні» та стрічки «Носоріг» Олега Сенцова.

Співзасновник UPHub Юрій Артеменко каже, що на кіноринку купівлю великого пакету фільмів не вважають повноцінним виходом стрімінгу на український ринок. Він відбудеться, коли українські продакшени будуть знімати у співпраці з Netflix. Тобто створення лінійки Netflix Original. Наприклад, у Польщі компанія інвестувала близько $115 млн в оригінальні фільми та серіали і створила понад 2600 робочих місць.

Чому ж в Netflix зріс інтерес до українського кіно? «Через війну Україна стала суб’єктом і на кінематографічній мапі світу, – каже Юрій Артеменко. – Тому повага до українського війська, вдячність українському народу перетікає в цікавість до українського культурного продукту».

Відомо також, що до кінця 2022 компанія має відкрити офіс у Варшаві, який керуватиме контентом сервісу в країнах Центральної та Східної Європи, зокрема в Україні. Netflix уже почав пошук працівників, які розмовляють українською.

Нагадаємо, що платформа Netflix ще у 2016 році стала доступною в Україні, а в 2021 користувачі отримали можливість використовувати інтерфейс та слухати дубляж українською.

Раніше ProSlav розповідав про те, як переяславські майстрині долучились до проекту «Сорочка для захисника» та передали пару вишитих сорочок на передову.

Exit mobile version