Незабаром компанія Microsoft припинить підтримку OS Windows 10: коли чекати

Технологічна компанія Microsoft оголосила, що невдовзі припинить підтримку користувачів OS Windows 10. Повідомляє Proslav з посиланням на видання «Цензор».

Коли закінчиться підтримка Windows 10

У повідомленні йдеться, що підтримка передостанньої операційної системи з сімейства Windows припиниться 14 жовтня 2025 року.

Що натомість запропонує Microsoft

Водночас Microsoft запропонує програму розширеного оновлення безпеки (ESU) для Windows 10, щоб дати організаціям достатньо часу для підготовки до можливого оновлення.

Організації зможуть придбати розширені оновлення безпеки за річною передплатою до 14 жовтня 2028 року. Це оновлення охоплюватиме лише критичні та важливі оновлення безпеки, а технічна підтримка не надаватиметься.

Є також альтернативний варіант – міграція на Windows 11 за допомогою передплати на Windows 365. Комп’ютери, які переходитимуть на Windows 11 через цю передплату, продовжуватимуть отримувати розширені оновлення безпеки протягом трьох років без додаткових витрат.

Microsoft також планує розширити програму ESU на приватних осіб, з метою залучити більше користувачів, оскільки Windows 10 залишається популярною операційною системою.

Дані Statcounter показують, що наразі Windows 10 користуються 68,02% користувачів, тоді як новою Windows 11 – лише 26,63%.

Тим часом розповідаємо як видалити російськомовну видачу з Google-пошуку. Безкоштовний плагін для браузера – за посиланням.

Exit mobile version