Ніколи такого не було і ось знову: СБУ викрила прислужника монастиря УПЦ на закликах до захоплення Києва

СБУ продовжує викривати ворожих агентів по всій території нашої держави. Неодноразово було зафіксовано та викрито настоятелів, служителів та прислужників церков й монастирів УПЦ в діяльності та підтримці країни-агресора.

Так, сьогодні, 11 січня стало відомо, що Служба Безпеки України викрила прислужника монастиря УПЦ на закликах до захоплення Києва. Чоловіка було затримано на Житомирщині. Він був прислужником у Спасо-Покровському жіночому монастирі.

У дописі СБУ йдеться, що після початку повномасштабного вторгнення чоловік публічно підтримав російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини. Для цього він добровільно долучився до прокремлівської телеграм-спільноти «русская весна». Там, зокрема, закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ.

«Крім цього активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах. Особливо «відзначав» повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні», – повідомляють у Службі Безпеки України.

Також прислужник монастиря популяризував окупантів, дискредитував підрозділи Сил Оборони України та агітував громадян не вступати до лав ЗСУ.

«За ініціативи СБУ виявлені матеріали було передано на комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу. За висновками експертів, задокументовані «публікації» загрожують державній безпеці України», – йдеться у дописі в телеграм-каналі СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Викриття проводили співробітники СБУ м. Києва та Київської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, наприкінці минулого року СБУ провела безпекові заходи у кафедральному соборі УПЦ (МП) міста Бориспіль.

Exit mobile version