НМТ-2023: що потрібно знати про реєстрацію і дати проведення

У 2023 році випускники шкіл вступатимуть до закладів вищої освіти на основі результату національного мультипредметного тесту.

ProSlav вирішив зібрати всю найбільш актуальну інформацію щодо реєстрації і дат проведення тестування.

НМТ-2023: що потрібно знати про реєстрацію і дати проведення
НМТ-2023: що потрібно знати про реєстрацію і дати проведення

Календар проведення НМТ-2023

На сайті Українського центру якості оцінювання освіти повідомили, що у МОН вже затвердили календарний план проведення тестування.

Так, НМТ проходитиме у дві сесії:

Реєстрація для участі в основній сесії НМТ триватиме з 3 квітня до 3 травня 2023 року.

До 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні/ за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

У додатковий період (5–12 червня) зможуть зареєструватися  особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації; реєструвалися в основний період реєстрації, але яким було відмовлено в реєстрації для участі.

Не пізніше ніж за десять календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткової сесії НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарних дні до проведення додаткової сесії НМТ.

Інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня 2023 року, додаткової сесії – до 29 липня 2023 року.

Реєстрація

Цьогоріч Український центр оцінювання якості освіти забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі. Щоб створити персональні кабінети, вступникам потрібно буде скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на сайті УЦОЯО. Ця функція  активується одночасно з початком реєстрації.

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти та виконати в ньому такі дії:

Копії документів, які знадобляться для реєстрації:

За потреби додати копії:

Наголошується на тому, що кожна копія документа, яку потенційний учасник НМТ буде завантажувати в персональному кабінеті, повинна бути сканованою або сфотографованою копією його оригіналу у вигляді окремого файла у форматі .png або .jpg розміром не більше 1 Мб; зображення повинно бути чітким та повнорозмірним (без обрізань сторін документа); текст на зображенні має бути розбірливим і вільно читатися.

Крім того, під час реєстрації вступник матиме змогу вибрати предмет додаткового блоку, а також населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ – цю інформацію буде використано для розподілу учасників за тимчасовими екзаменаційними центрами.

Варто зважити і на те, що навчальні предмети, які увійшли до основного блоку НМТ, – українська мова та математика, – будуть автоматично зазначені в сервісі реєстрації, тож вступникові потрібно буде вибрати із запропонованого переліку лише один із предметів другого блоку НМТ. Вибрати кілька предметів додаткового блоку не можна, адже НМТ буде цілісним (складатиметься з двох блоків, до яких входитиме три предмети), відтак реєстрація для проходження тестування з меншої або більшої кількості предметів неможлива.

Після надсилання інформації на обробку до 7 травня в персональному кабінеті можна буде вносити зміни до інформації про:

Підтвердженням факту реєстрації для участі в НМТ є Сертифікат. Його вступник матиме змогу сформувати у своєму персональному кабінеті в разі підтвердження регіональним центром реєстрації вступника для участі в НМТ. Ця функція стане доступною не пізніше ніж через сім календарних днів із дня надсилання інформації на обробку.

Які будуть тарифи на електроенергію з 1 квітня – читайте в публікації ProSlav.

Exit mobile version