Нове маркування цигарок: незабаром в Україні мають оновитись зображення на упаковках

Незабаром в Україні оновиться маркування зображень на упаковках з цигарками. Повідомляє Proslav з посиланням на сайт Міністерства охорони здоров’я України.

Нове маркування цигарок: незабаром в Україні мають оновитись зображення на упаковках
Нове маркування цигарок: незабаром в Україні мають оновитись зображення на упаковках

Таким чином МОЗ завершить реалізацію директиви Єврокомісії про паління.

«Україна ратифікувала рамкову конвенцію Всесвітньої організації охорони здоровʼя із боротьби проти тютюну у 2006 році, тож має 17 років стабільного курсу боротьби з тютюнопалінням», – сказав Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санлікар.

У заяві Мінохорониздоров’я йдеться, що у грудні 2022 року було посилено антитютюнові обмеження:

Крім того, заборонене куріння приладів для нагрівання табаку на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у транспорті, барах, ресторанах, вокзалах, навчальних і робочих приміщеннях, інших місцях загального користування.

В установі вважають, що важливою складовою боротьби зі вживанням тютюну є інформування людей про шкоду куріння. Йдеться, зокрема, і про маркування упаковок із цигарками.

«Україна запровадила його в 2012 році і долучилася до 42 країн, що роблять так само. Утім зараз Міністерство охорони здоровʼя завершує процес імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, тож у межах цієї роботи оновлює маркування», – повідомляють в МОЗ.

Міністерство збирало від інших країн текстові та ілюстративні варіанти попередження про загрозу куріння. В підсумку було вибрано варіанти маркування з Канади, Австралії, Таїланду та двох громадських організацій Vital strategy та «Діти, вільні від тютюну».

«Тож ми маємо необхідну кількість варіантів наборів маркування пачок і затвердимо їх найближчим часом», – повідомив Ігор Кузін.

Нагадаємо, у додатку Helsi тепер доступні термінові онлайн консультації з лікарями. Як це працює і скільки коштує – можна дізнатись тут.

Exit mobile version