Обережно, фейк: в Укренерго запевнили, що ніякого додатку з графіком відключення електроенергії не створювали

Останнім часом у соціальних мережах шириться фейк про новостворений додаток з графіком відключення електроенергії для споживачів у містах та селах України. В Укренерго спростували цю інформацію.

Обережно, фейк: в Укренерго запевнили, що ніякого додатку з графіком відключення електроенергії не створювали

«Це неправда, оскільки «Укренерго» – оператор системи передачі і не працює з кінцевими споживачами, тому не може знати коли відключають кожного окремого споживача або невеличкий населений пункт. Відповідно «Укренерго» не створювало ніяких додатків для кінцевих споживачів електроенергії», – запевняють у держкомпанії.

Повідомляється, що диспетчери «Укренерго» мають інформацію лише про загальний рівень споживання в енергосистемі, а також у кожному її енерговузлі. А от дані про споживання окремих споживачів чи населених пунктів мають лише оператори систем розподілу (обленерго). Саме вони відключають споживачів відповідно до параметрів, які їм надає «Укренерго».

Лише обленерго може складати будь-які графіки обмеження споживачів та повідомляти про них або про те, де саме цю інформацію знайти.

Обленерго можуть повідомляти про відключення як через оголошення на сайті, так і в особистому кабінеті споживача, або в своїх чат-ботах у Telegram або Viber.

Раніше ProSlav розповідав про те, що ціна на електроенергію для українців залишиться незмінною до кінця опалювального сезону.

Exit mobile version