Обережно: у магазинах на Київщині з’явилось небезпечне печиво з Румунії

Мешканців Київщині попереджують про появу у магазинах небезпечного печива з Румунії. Про це повідомляє ProSlav з посиланням на офіційний сайт Переяславської МТГ.

Обережно: у магазинах на Київщині з’явилось небезпечне печиво з Румунії

«Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує щодо надходження інформаційного повідомлення отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 січня 2023 року», – йдеться у повідомленні.

№ 2022.7376-fup 4, стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S. A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z. o. o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021).

У міській раді закликають операторів ринку виконати обов’язок, передбачений частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: негайно вилучити цей харчовий продукт з обігу.

Окрім цього, просять письмово проінформувати компетентний орган про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів.

Тим часом на Переяславщині плануються ремонтні роботи електромереж. Де будуть відключати світло – розповідаємо у нашому матеріалі.

Exit mobile version