Обвинуваченим у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова переяславцям продовжили запобіжні заходи ще на два місяці

Переяславський міський районний суд 27 жовтня ще на два місяці продовжив міри запобіжного заходу чотирьом обвинуваченим у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова. Про це ProSlav розповідає посилаючись на матеріал Суспільного якому це повідомив адвокат одного з обвинувачених Віктор Чевгуз.

Повідомляється, що головний обвинувачений, колишній поліцейський Іван Приходько залишиться під вартою, Дмитро Кривошей і Володимир Петровець – під заставою, а син Петровця – під зобов’язанням матері.

«Я дуже переживала, щоб цей суд взагалі відбувся. Бо світло вимикають, сирени постійно. А коли сирени, то нічого не працює», – сказала бабуся хлопчика Олександра Тлявова.

Натомість адвокат Івана Приходька Віктор Чевгуз заявив, що з рішенням не згодний і буде подавати апеляцію. Каже, продовжується тенденція трирічної давнини зі зміною дат.

«Експертиза проводиться, а людина сидить під вартою. Які ризики можуть бути три роки поспіль?» – прокоментував рішення адвокат Віктор Чевгуз та додав, що отримав рішення Європейського суду з прав людини на своє клопотання щодо умов перебування в СІЗО та нерозумні строки тримання під вартою свого підзахисного. Документ з ЄСПЛ планує додати до апеляції.

Прокурори наразі відмовилися коментувати журналістам свою позицію у цій справі. 

Планується, що наступне засідання відбудеться 29 листопада. На ньому експерти київського науково-дослідного центру МВС мають оголосити результати додаткової експертизи що мала встановити точне положення хлопчика в момент поранення та визначити, чи можливий був рикошет кулі від стовпа.

Передісторія справи.

Exit mobile version