Переяслав позбувається радянської «спадщини»: один із пам’ятників про «дружбу з росією» зазнав істотних змін (фото та відео)

Переяслав позбувається радянської «спадщини»: один із пам’ятників про «дружбу з росією» зазнав істотних змін (фото та відео)

Близько опівдня на майдані Княжий двір (колишня площа Переяславської ради) у рамках продовження боротьби з радянською спадщиною зазнав змін Пам’ятний знак на честь 300-річчя Переяславської Ради – від нього «відрізали» фрагмент, який нагадував про сумнівну для новітньої історії України сторінку, коли 8 (18) січня 1654 року тут відбулася Переяславська рада, яка, на той час, нібито виражаючи волю українського народу одностайно прийняла історичне рішення про возз’єднання України з росією. Тепер на пам’ятнику залишиться лише рельєфне  зображення українського гетьмана Богдана Хмельницького. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Вячеслав Саулко.

Переяслав позбувається радянської «спадщини»

«Події які суттєво вплинули на долю нашої Батьківщини та народу нині знаходять переосмислення як у істориків, так і у всіх громадян України. Усі символи радянської спадщини у нашій громаді неминуче буде знищено, або ж вони набудуть іншого значення та наповняться іншим сенсом – підкреслив Вячеслав Володимирович.

Нагадаємо, днями Київський метрополітен визначив найпопулярніші варіанти нових назв для 5 станцій. Тепер триває голосування за остаточні назви.

Exit mobile version