Переяславська БЛІЛ отримала в подарунок автомобіль медичної допомоги: це результат співпраці переяславців з Олівером Брауном з Магдебурга

У пʼятницю, 15 березня, Переяславська БЛІЛ отримала у подарунок карету швидкої від Мальтійської служби допомоги Pik ASZ м. Магдебург, яку очолює Олівер Браун. Автомобіль оснащений медичним обладнанням і найближчим днями уже почне служити на благо жителів Переяславщини. На місці подій був кореспондент Proslav і готовий розповісти деталі.

«14 років у нас триває співпраця з керівником сервісного центру Мальтійської служби допомоги Pik ASZ Олівером Браун. Це людина яка народилася жити і робити добро для людей у всьому світі. У нього серце яке не можна обійняти, адже там стільки добра. Ми їм постійно, коли буваємо в Магдебурзі, надаємо звіт щодо того, що і як розподіляється. Знають про нашу роботу, життя і виклики нашого міста. Звісно ж, Мальтійська служба допомоги мріє подарувати нам нову машину, а наразі, в міру своєї можливості, передали цей автомобіль в подарунок. Ми зв’язалися з Олівером, узгодили все з міським головою і нам все вдалося», – розповідає Proslav голова відділення міжнародного фонду «Взаєморозуміння і толерантність» Анелія Ковальська.

Відомо, що до Переяслава автівку доставив волонтер, голова Київської обласної організації профспілок Василь Хвостиков. За словами головного лікаря КЗ «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Ігоря Гомоная, автівку використовуватимуть для транспортування пацієнтів в інші заклади в межах району і, навіть, далі якщо не потребується залучення екстреної медичної допомоги. Каже, така машина стане чудовим доповненням автопарку.

Задоволений поповненням й механік лікарні Григорій Вовк. Зізнається, найновішою автівкою там є «Газель» 2007 року випуску, у якій облаштовано реанімацію з апаратурою. З новіших лише легковики. Чоловік вірить, з часом таки вдасться повністю оновити автопарк лікарні і, безумовно, радіє нинішньому дарунку.

«Завдячуючи Оліверу Брауну, який вже далеко не вперше допомагає нашій громаді, сьогодні здійснилася мрія багатьох наших лікарів. Це акт великої підтримки нашій громаді у тій ситуації яка склалася в державі, склалася в нашій лікарні де немає цього от елементарного транспорту. Я тогоріч дарував легковик для нашої «первинки», але в цілому наша лікарня має потребу в таких от автомобілях медичної допомоги, аби швидко і якісно надавати послуги нашим переяславцям і жителям громади. Автомобіль в чудовому, прекрасному стані – велика вдячність Оліверу за його постійну благодійність. Прості людські слова вдячності. В умовах війни це неоціненна допомога для нашої громади» говорить голова Переяславської громади Вячеслав Саулко.

Нагадаємо, у Переяславі відкрили оновлений молодіжний центр «Зустріч»: ремонт у ньому зробили за грантові кошти.

Exit mobile version